Teadlaste ÖÖ Tartu Kivilinna koolis

27. sept. 2021 Helis Hani Tartu Kivilinna kooli õpetaja - Kommenteeri artiklit

AHHAA teaduskeskuse korraldatud Teadlaste Öö festivali raames toimus Tartu Kivilinna koolis 20.‒24. septembrini palju põnevat.

Selle aasta festivali peateema oli toit ja kõik, mis sellega seotud: mõttetoit, toidu mõju keskkonnale, ühiskonnale ja inimesele, toidu tootmine, käitlemine ja pakendamine, toidu raiskamine ja toidujäätmed.

Tundides toimusid arutelud selle üle, miks meile on üldse toitu tarvis, mida kujutab endast toidupüramiid ning kuidas toituda tervislikult.

Saadi teada, kuidas on Eesti toit 19. sajandist tänapäevani muutunud ja missuguseid toidu töötlemise viise me toidu valmistamisel kõige rohkem kasutame.

Toidublogija Mari-Liis Iloveri abil murdsime toitumisega seotud müüte sellest, kas kartulite söömine teeb ikka paksuks, kas kõik süsivesikud on siiski pahad ja kas tõesti peaksime sööma ainult tervislikke toite. Saime palju uut ja põnevat teada toidust, mida iga päev sööme.

Väga põnev sündmus oli teadusratta tulek meie kooli õuealale. Viidi läbi väga põnevaid ja vaatemängulisi katseid. Eriti vahva oli, et õpilased said ka ise katsetes osaleda.

Väga oluline teema oli toidu raiskamine. Üheskoos püüdsime leida võimalusi ja lahendusi, kuidas saaksime oma kodudes toidu äraviskamist vähendada. Õpilased said testi abil teada, kui targalt nemad toitu tarbida oskavad.

Terve nädala jooksul said õpilased osa võtta ka joonistusvõistlusest „Minu lemmiktoit“.

Teadlaste Öö festival Tartu Kivilinna koolis pakkus põnevust ja tegutsemislusti kogu kooliperele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!