Selgusid Lastekaitse Liidu loovkonkursi tulemused

10. dets. 2021 - Kommenteeri artiklit

Lastekaitse Liit ühes koostööpartneritega valis loovkonkursile „Minu unistuste pere“ pea tuhandest laekunud tööde hulgast välja parimad, mis kujundatakse käesoleva aasta jõulukaartideks.

November on Lastekaitse Liidus kuulutatud lapse õiguste kuuks, mille üks traditsioon on laste loovkonkursi korraldamine. Käesoleval aasta 20. novembril möödus 30. aastat hetkest, kui Eesti ühines ÜRO lapse õiguste konventsiooniga. Loovkonkursi teema oli ajendatud kõnealuse dokumendi 5. artiklist, mis sätestab, et igal lapsel on õigus kasvada perekonnas, täpselt sellises, kus on temal hea ja turvaline kasvada ning mis arvestab tema õiguste ja kohustustega.

„Meie ühiskonnas leidub erinevaid peremudeleid. Loovkonkursi teema „Minu unistuse pere“ andis lastele võimaluse väljendada enda mõtteid ja ideid selle kohta, milline võiks olla nende pere, et nad saaksid olla täpselt sellised, nagu nad soovivad,“ ütles Lastekaitse Liidu projektijuht Ireen Kangro, kelle sõnul paluti lastel loovtöid tehes mõelda sellele, millises peres on neil hea kasvada, kellega koos soovivad nad tähistada jõule, kes kuuluvad nende unistuste perre ning milliseid tegevusi nad oma unistuste perega koos teevad.

25. novembriks laekus Lastekaitse Liidule 986 loovtööd lastelt vanuses 418 aastat. Enim joonistusi saabus lasteaialastelt ‒ 444. 1.‒3. klassi vanuserühma tuli 406, 4.‒6. klassi 85, 7.‒9. klassi 28 ja 10.‒12. klassi 23 tööd.

Lastekaitse Liit ja Wise valisid igas kategoorias ühe parima töö, lisaks andis liit igas vanuserühmas välja kaks tunnustust. Parimad tööd kujundatakse organisatsioonide jõulukaartideks, mis jõuavad nende koostööpartneriteni. Tunnustuse saanud töö autoritele on auhinnad välja pannud Lastekaitse Liit, Wise ja COOP Pank. Auhinnad toimetatakse võitjatele posti teel detsembri kuu jooksul.

Wise’i tunnustuse said

 • lasteaialapsed Vasilisa Naumova, Tallinna Muhu lasteaed,
 • 1.‒3. klassist Georgi Leontsik, Tallinna Mustamäe reaalgümnaasium,
 • 4.‒6. klassist Aljona Vernidub, Kohtla-Järve kunstide kool,
 • 7.‒9. klassist Sofia Germ, Kohtla-Järve kunstide kool,
 • 10.‒12. klassist Jane Mustrik, Võru gümnaasium.

Lastekaitse Liidu tunnustuse said

 • lasteaialapsed
  • esikoht ‒ Taisija Patitejeva, Kohtla-Järve lasteaed Karuke,
  • tunnustus ‒ Demily-Helena Ldinin, Muuga lasteaed,
  • tunnustus ‒ Helena Brew, Väätsa lasteaed,
 • 1.‒3. klass:
  • esikoht ‒ Juss Joonas Väikmeri, Pelgulinna gümnaasium,
  • tunnustus ‒ Kadi Pärnoja, Vändra gümnaasium,
  • tunnustus ‒ Vera Dvizova, Maardu gümnaasium,
 • 4.‒6. klass:
  • esikoht ‒ Anette-Meribel Teiva, Kadrina keskkool,
  • tunnustus ‒ Darja Jankovskaja, Maardu gümnaasium,
  • tunnustus ‒ Aljona Vernidub, Kohtla-Järve kunstide kool,
 • 7.‒9. klass 
  • esikoht ‒ Emili Matjušenko, Jõhvi vene põhikool,
  • tunnustus ‒ Sofia Germ, Kohtla-Järve kunstide kool,
  • tunnustus ‒ Nelli Nahkur, Tallinna Südalinna kool,
 • 10.‒12. klass
  • esikoht‒- Jane Mustrik, Võru gümnaasium,
  • tunnustus ‒ Anastasia Kotsura, Tallinna Mustamäe humanitaargümnaasium,
  • tunnustus ‒ Darja Laine, Tallinna Mustjõe gümnaasium

Lastekaitse Liit tänab kõiki loovkonkursil osalenud lapsi ja nende juhendajaid!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!