Energiatehnoloogia erialavõistlus gümnasistidele

2. veebr. 2022 Kertu Lepiksaar TTÜ energiatehnoloogia instituut - Kommenteeri artiklit

Läheneb gümnaasiumiõpilastele suunatud energeetika-, inseneeria- ja keskkonnateemaline võistlus, mis paneb noored energeetika, inseneeria ja keskkonna teemadel rohkem kaasa mõtlema.

Registreerimine võistlusele avatakse 14. veebruaril ning esimene ülesanne jõuab võistlejateni 28. veebruaril. Osalemine on tasuta. Rohkem infot võistluse kohta leiab Eesti soojustehnikainseneride seltsi kodulehelt (praegu on seal üleval eelmise aasta võistluse info).

Energiatehnoloogia erialavõistlust korraldavad TTÜ energiatehnoloogia instituut ja Eesti soojustehnikainseneride selts. Võistlus toimub sel aastal juba teist korda ning eelmisel aastal osales sellel üle 40 õpilase 14 Eesti koolist. Sel aastal on plaanid suuremad.

Võistlus koosneb teooriaosast ja praktilisest finaalülesandest. Teooriaosas on viis ülesannet ning igal nädalal jõuab võistlejateni uus ülesanne. Finaalülesandes on võistlejatel vaja ehitada varasemalt ette teada antud materjalidest seadeldis, mis täidab finaalülesandes antud ülesannet. Kogu finaalülesande sisu on võistlejatele saladus kuni ülesande alguseni. Lõpuks peavad osalejad oma seadme töö üles filmima ning tulemuse korraldajatele saatma.

Võistlusel on rahaauhinnad ja ka eriauhinnad parimale finaalülesande videole, teoreetikule ja insenertehnilisele lahendusele.

Lisaks teooria- ja praktikaosale on sellel aastal plaanis võistluse raames korraldada õppepäev, mille käigus külastavad osalejad energeetikaettevõtet ja osalevad seminaril, kus räägivad valdkonna spetsialistid ning toimub meeskonnatööd arendav töötuba.

Ürituse sponsorid on energeetikaettevõtted ning nende toetusest kaetakse auhinnafond ja õppepäeva korraldamise kulud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!