Ülikoolid plaanivad koolitada Ida-Virumaal loodusteaduste õpetajaid

16. märts 2022 Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledž, - Kommenteeri artiklit
Tallinna Ülikooli Ida-Virumaa visiidil lepiti Virumaa kolledžis kokku loodusteaduste õpetajate koolitamises katseprojekti kaudu. Foto: Mihhail Pavlov

Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledži ja Tallinna Ülikooli juhid rääkisid maakonna visiidil koostööst loodusteaduste õpetajate koolitamiseks Ida-Virumaal.   

„Oleme valmis koostööks matemaatika, füüsika ja keemia õpetajate koolitamisel,“ nentis Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht, kelle sõnul saab kolledž pakkuda nii ruume kui ka pädevaid õppejõude reaalainete õpetamiseks. Samuti on tehnikaülikooli Eesti inseneripedagoogika keskusel pädevus õpetada õpetajaid Rahvusvahelise Inseneripedagoogika Ühingu akrediteeritud õppekava alusel. Üldhariduskoolide õpetajate koolitamise pädevus on aga Tallinna Ülikoolil. „Soovime leida võimalusi, kuidas Ida-Virumaal õpetajahariduse edendamist toetada,“ ütles Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi direktor Ruth Shimmo.  

Virumaa kolledžis toimunud kohtumisel lepiti kokku, et õpetajate koolitamise ideed hakatakse rakendama esmalt katseprojekti kaudu. Idee väljaarendamiseks korraldatakse arutelud väiksemates meeskondades. Ühtlasi olid kohtumisel kõne all mikrokraadide pakkumise võimalus Ida-Virumaal, et anda kõrgharidust omavatele töötavatele inimestele võimalus asuda tulevikus tööle õpetajana üldharidus- või kutsekoolides.  

Ülikoolide algatust loodusteaduste õpetajate ühisel koolitamisel toetab Ida-Virumaa Omavalitsuste Liit, kes on valmis selgitama välja vajaduse loodusteaduste õpetajate koolitamise järele ning osalema katsekoolituse planeerimisel. „Soovime leida lahendust kurvavõitu olukorrale, kus üldhariduskoolides puuduvad üldse või õpetavad reaalaineid kvalifitseerimata aineõpetajad,“ selgitas liidu juhatuse esimees Eve East.   

Kohtla-Järvel asuvas Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžis ehk omaaegses Virumaa kõrgkoolis on varem õpetatud nii põhikooli matemaatika-, füüsika- kui ka informaatikaõpetajaid.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!