Lääne-Virumaal toimub õpioskuste talgupäev

29. apr. 2022 Tallinna Ülikool - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikool korraldab igal aastal üleriigilisi õpioskuste talguid, kus osalevad koolide 5. klassi viieliikmelised meeskonnad. Sel aastal toimub õpioskuste talgupäev juba 26. korda – sedakorda Väike-Maarja Gümnaasiumis 30. aprillil. Homsele lõppvoorule eelnesid piirkondlikud õpioskuste talgupäevad 2021. aasta sügisel. Nii piirkonnavooru kui riikliku talgupäeva kompleksülesande on ette valmistanud Tallinna Ülikooli haridusteadlased. Igas piirkonnas vastutab koordinaator, kes korraldab kohapealse talgute teostamise.

Pandeemia tõttu kaks aastat edasi lükkunud õpitalgutel osalevad sel aastal erandkorras mitte 5. klassi, vaid 6. klassi viieliikmelised rühmad, kes kõik pannakse meeskonnana proovile. Õpilased lahendavad koostöiselt kompleksülesannet, kasutades selleks olemasolevaid teadmisi, otsides juurde vajalikku teavet ning analüüsides oma lahenduskäiku ja tööprotsessi. Fookuses on enesejuhitud õppimine ja ennastjuhtiva õppija kujunemine. Varasemalt tuntud riiklik õpioskuste võistlus läbis pandeemia-aastail ka uuenduskuuri: formaati arendati nii, et rõhuasetus oleks enam õpiprotsessil, süvenemisel ning et tulemuse kõrval väärtustatakse samavõrd ka võistluselt saadavat kogemust.

Sel aastal osalevad riiklikul talgupäeval Gustav Adolfi Gümnaasium, Häädemeeste Keskkool, Jõgeva Põhikool, Kuressaare Hariduse Kool, Käina Kool, Oru Kool, Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasium, Rapla Vesiroosi Gümnaasium, Ruila Kool, Tallinna Prantsuse Lütseum, Toila Gümnaasium, Vinni-Pajusti Gümnaasium ja Väike-Maarja Gümnaasium. Riiklikku õpioskuste talgupäeva toetavad haridus- ja teadusministeerium, kirjastus Koolibri ja Jungent Estonia OÜ.

Rohkem infot siin.  


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!