Eesti Pärimusmuusika Keskuse Pärimuslabor toob Saaremaa koolidesse tasuta harivaid kontserte

28. sept. 2022 Eesti Pärimusmuusika Keskus - Kommenteeri artiklit

Pärimuslabor külastab 27.‒30. septembrini 17 Saaremaa kooli, kus pärimusmuusikud Cätlin Mägi ning Lauri Õunapuu annavad 16 kontserti, kokku ligi tuhande viiesajale lapsele ja nende õpetajatele.

Pärimuslaboriks nimetatakse protsessi, kus ühe maakonna kõikides koolides on fookuses eesti rahvapillide ning samast maakonnast pärit pärimuslugude ja pillimeeste tutvustamine hariduslike kontsertide kaudu. Labor on mõeldud eelkõige 1.‒5. klassi õpilastele, kuid Saaremaal saavad nii mõneski koolis osa kõikide põhikooliklasside õpilased. Kõik koolid saavad EPMK poolt lisaks noodiraamatu ja Merike Paberisti koostatud rahvapillide värvimisraamatud. Kontserdid on koolidele tasuta. Saaremaa Pärimuslabori lõpetab kontsert Salme Põhikoolis 8. novembril, millele järgneb koolitus õpetajatele.

MTÜ Eesti Pärimusmuusika Keskus toetab eesti kultuuripärandi elavat esitust ja pärimusmuusikaharidust ning korraldab õpitubasid, luues pinnase muusikute arenguks ja publiku kasvuks. Alates 2008. aasta kevadest tegutseb Eesti Pärimusmuusika Keskus Pärimusmuusika Aidas Viljandis, kus toimub aastaringne kontserttegevus, koolitused lastele, noortele ja täiskasvanutele ning asub pärimusmuusika teabekogu. EPMK korraldab rahvusvahelist suurfestivali „Viljandi pärimusmuusika festival“ ning väiksemaid traditsioonilisi sündmusi ja allfestivale, nagu „Pärimusmuusika lõikuspidu“, korraldab üleriigilisi konkursse ning annab välja pärimusmuusika aastaauhinda Etnokulp. 

Pärimuslabori valmimist toetasid Saarte Kultuuriruum, kultuuriministeerium ja Eesti Pärimusmuusika Keskus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!