Kolm nippi, et kodus õppimine oleks efektiivsem

29. sept. 2022 Kaup24 - Kommenteeri artiklit

Kodus õppimise vajadus ei kao kunagi. Kodus on vaja õppida kooliõpilasel, tudengil ja kõigil, kes tahavad omandada uut oskust või täiendada olemasolevaid. Algul võib olla keeruline õppida keskkonnas, mis on akadeemilisest kaugel, ent paari lihtsa nipi abil saab probleemi lahendada. Loe edasi ja jaga neid nippe ka sõbraga!

Liiga vähe või liiga palju

Õppimist võib segada lärm, aga ka liigne vaikus. Mõlemal juhul on head abilised korralikud kõrvaklapid. Mürasummutusega kõrvaklapid on kallimad, ent sunnivad olmemüra tagaplaanile, lubades keskenduda käesolevale.

Soodsam alternatiiv on tavalised kõrvaklapid ja muusika kuulamine. Kui tavalise muusikaga läheb mõte rändama, katseta filmide või arvutimängude taustamuusikat. Selline muusika ei tõmba endale liiga palju tähelepanu.

Millal on õige aeg?

Jälgi, millal läheb sul õppimine kergemalt ja millal raskemalt. Nii oskad planeerida, kas õpid päeva esimeses või teises pooles. Lisaks on hea panna paika ajapiir, millal veel suudad mõtestatult tegutseda. Näiteks teed kolmveerand tundi süvendatult tööd ja võtad kümneminutilise puhkepausi. Või töötad poolteist tundi järjest ja lähed seejärel pooleks tunniks jalutama.

Pane harjumused tööle

Väga levinud on soovitus seada sisse kindel õppimisala. Väiksematesse ruumidesse ei ole alati võimalik mahutada eraldi kirjutuslauda, tooli jms. Abi on aga väiksematest asjadestki. Näiteks jood õppimise ajal ühest kindlast tassist. Ajaga harjub aju ära, et ühe või teise sümboli nägemine tähendab vajadust keskenduda ja õppida.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!