Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kutsub novembris festivalidele ja konverentsile

4. nov. 2022 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia - Kommenteeri artiklit

November on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias äärmiselt tihe kuu. Toimub akadeemia esindusfestival müriaadFEST, EMTA ja Eesti Interpreetide Liidu koostöös Eesti Muusika Nädal ning konverents „Eesti helikunsti ja muusikakultuuri arengusuunad“ koostöös Eesti Muusikanõukoguga. Ootame nendest sündmusest osa saama nii õpetajaid kui ka õpilasi üle Eesti.

13.–23. novembrini toimub müriaadFEST, mis on ellu kutsutud eesmärgiga jagada nädala jooksul publikuga seda, millega Eesti ainsas muusika- ja teatriülikoolis iga päev tegeletakse. See on erakordne võimalus kõikidele kultuuriaustajatele ja neile, kes plaanivad akadeemiasse õppima tulla, tutvuda EMTA loomingulise maailmaga. Festivalil esitletakse mitmekülgselt andekaid interpreete ja tutvustatakse eri ajastutele omaseid väljendusviise klassikast üliõpilaste uudisloominguni välja. müriaadFEST on läbilõige akadeemias toimuvast – tõeline kontsertide ja etenduste müriaad. Enamikule festivali sündmustele on sissepääs tasuta, programmiga saab tutvuda emtasaalid.ee.

EMTA ja Eesti Interpreetide Liidu koostöös toimuv muusikafestival Eesti Muusika Nädal leiab aset 23.–27. novembrini. Festivali avakontsert „Virmalised“ toimub Tartus Heino Elleri muusikakooli Tubina saalis, ülejäänud kontserdid Tallinnas Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis. Sel aastal keskenduvad autoriõhtud Lepo Sumera, Tõnu Kõrvitsa, Kuldar Singi ja Eduard Tubina loomingule, mille esitustesse on kaasatud 38 silmapaistvat eesti interpreeti. Repertuaaris on lemmikute kõrval ka vähetuntud või sootuks mängimata teosed, mis pakuvad avastamisrõõmu nii mängijatele kui ka kuulajatele. Festivalil astuvad teiste seas üles Hans Christian Aavik, Sten Heinoja, Ivari Ilja, Arete Kerge, Peep Lassmann, Ingely Laiv-Järvi, Pipilota Neostus, Kreete Perandi, Mari Poll, Mihkel Poll, Heigo Rosin, Katrin Targo, Toomas Vavilov, Virgo Veldi, keelpillikvartett M4GNET.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Eesti Muusikanõukogu kutsuvad muusikaorganisatsioone, muusikaõppeasutusi ja muusikuid konverentsile „Eesti helikunsti ja muusikakultuuri arengusuunad“ arutlema klassikalise muusika tuleviku, interpreetide ja heliloojate ettevalmistuse, tööturu, kontserdielu, valdkondlike kitsaskohtade ning võimalike lahenduste teemadel. Oodatud on kõik huvilised, konverentsil osalemine on tasuta. Registreerimine on avatud 11. novembrini. Rohkem infot eamt.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!