Ligi 260 õpilasfirmat pidas pealinnas laata

13. veebr. 2023 Tuulike Kivestu-Rotella - Kommenteeri artiklit

Möödunud laupäeval ja pühapäeval peeti Tallinnas Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuses iga-aastast Eesti õpilasfirmade laata, kus osales ligi 260 õpilasfirmat üle kogu Eesti.

Laada korraldaja Junior Achievement Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnul on õpilasfirmad muutunud järjest populaarsemaks ning nende arv kasvab iga aastaga. „Toredaid ideid ja huvitavaid meeskondi on palju ning noored on väga leidlikud,“ rõõmustas Loor.  

Õpilasfirmade välja töötatud tooted ja teenused peegeldavad selgelt ühiskonnas aktuaalseid teemasid, nagu taaskasutus ja jätkusuutlikkus. Näiteks sai laadalt osta täidetavaid deodorante, e-sigarettide kestadest valmistatud taskulampe, vanavarast meisterdatud lampe ning auto turvavöödest tehtud koerte jalutusrihmasid.

Viimase paari aasta jooksul on hakatud pöörama senisest rohkem tähelepanu vaimse tervise teemadele. Tänavusel laadal tutvustati teenust, mis aitab nõustamist vajavad noored kokku viia psühholoogide, life coach’ide ja hüpnoterapeutidega. Samuti võis osta endale karvasest riidest valmistatud ja sõrme otsa tõmmatava murelooma, kellele saab kõik oma mured ära rääkida.

Kõiki põnevaid tooteid ja teenuseid ei jõua siinkohal nimetadagi. Erilisematest võib veel välja tuua samblaga vooderdatud väiksematele lemmikloomadele mõeldud kirstud, põdrasamblikust, kanepikiududest, lambavillast ja aktiivsöekangast valmistatud õhupuhastid ning n-ö igavesti kestvad ja mitte nüriks minevad harilikud pliiatsid. Ühes populaarsemaks tooteks võib sel aastal aga lugeda magnetkinnitusega saunalina.

Vanalinna Hariduskolleegiumi ÕF BLAZY tutvustamas oma toodet innovatsioonivõistlusel.

Mõlemal laadapäeval toimus ka innovatsioonivõistlus, kus osalenud õpilasfirmad pidid kahe minuti vältel esitlema oma toodet või teenust. Oma ala professionaalidest koosnev žürii hindas osalenud õpilasfirmasid eri kategooriates: laada parim müügistrateegia, silmapaistvaim müügiboks, vastutustundlik ettevõte ja suurim käive. Kuulutati välja rahva lemmik, sotsiaalmeediatäht ning anti välja mitmeid eripreemiaid.

Täpsema info auhindade ja auhinnasaajate kohta leiab Junior Achievement Eesti kodulehelt http://www.ja.ee.

„Õpilasfirma“ on Junior Achievement Eesti praktiline ettevõtlusõppe programm, mille raames läbivad õpilased ühe õppeaasta jooksul ettevõtte elutsükli selle alustamisest lõpetamiseni. Õpilasfirmade laat toimus tänavu 28. korda. Sel aastal oli laada käive kokku ligi 21 400 eurot.

Eesti õpilasfirmade pakutavate toodetega saab lähemalt tutvuda ning neid soetada e-poest https://opilasfirma.ee/pood.


Loe ka: “Õpilasfirmas õpitakse ja arendatakse ettevõtlikkust, ajaplaneerimist ja meeskonnatööd”


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!