2023/2024. õppeaastal on koolirahu vald Toila vald

22. märts 2023 MTÜ Lastekaitse Liit - Kommenteeri artiklit

Lastekaitse Liit koos partneritega on valinud viie kandidaadi seast välja tuleva õppeaasta koolirahu valla, milleks sai Toila. Tänavu kuulutatakse üleriigiline koolirahu välja juba kahekümne viiendat korda, esmakordselt kannab tiitlit terve vald!

Veebruari alguses kutsus Lastekaitse Liit kohalikke omavalitsusi kandideerima aasta koolirahu linna või valla tiitlile, et juba 1. septembril 2023 kuulutada üheskoos välja üle-eestiline koolirahu. 14. märtsiks oli kandideerimisavaldust täitnud viis omavalitsust.

Žürii, kuhu kuulusid koolirahu partnerite esindajad Haridus- ja Teadusministeeriumist, Eesti Õpilasesinduste Liidust, noorteühingust TORE, Integratsiooni Sihtasutusest, SA Kiusamisvaba Koolist, Vaikuseminutitest, Lastekaitse Liidu programmist „Kiusamisest vabaks!“ ning Lastekaitse Liidu lapse õiguste saadikud, oli väga raske valiku ees, sest kõik omavalitsused, on väärt kanda koolirahu linna või valla tiitlit.

Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala sõnul on sõna „rahu“ tänasel päeval tähenduslikum ja olulisem kui veel aasta tagasi. „Me tahame elada rahu ajal ja rahus – nii globaalses mõõtmes kui iga inimese isikliku elu mõttes. Meie rahu algab meist endist, meie lähedastest, sõpradest, koolikaaslastest, kaasteelistest,“ ütles Lastekaitse Liidu juhataja Varje Ojala.

Seetõttu ootasime koolirahu väljakuulutamise kohaks ja partneriks 1. septembril 2023 kohalikku omavalitsust, kes teadlikult panustab sellesse, et laste kooliaasta on turvaline, toetatud ja sõbralike suhtega, et probleemide korral otsitakse ja leitakse koos lahendusi, et koolirahu oleks aasta ringi tagatud.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!