Hea nali aitab raskeid hetki ületada

12. mai 2023 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit
Õnne-Mari Olev (Hugo Treffneri Gümnaasium). 

Kolmekümne esimest korda toimunud üle-eestilise koolinoorte karikatuurivõistluse „Mida naerad, koolijüts?“ teema oli „Ei koti!“. Võistlusele laekus 591 pilapilti 21 koolist. 

Emil Videnski (Tallinna 21. Kool).

Esikoha pälvis Õnne-Mari Olev (Hugo Treffneri Gümnaasium). Teise koha saavutas Emil Videnski (Tallinna 21. Kool) ja kolmanda koha Hannele Pärn (Tartu Veeriku Kool).

„Noori autoreid ei koti mitte ainult koolielu, vaid teemade valdkond on märksa mitmepalgelisem, ulatudes poliitika, sõja, meditsiinini,“ iseloomustas võistlustöid Tartu Variku Kooli õpetaja Paul Kunman, kes on võistlust juba 1992. aastat üksipäini vedanud.

Kõige rohkem töid saabus tänavu Tartu Veeriku Koolist (õpetaja Getter Raukas).

Juhendajatest tõstis Paul Kunman esile ka Edda Teearu Pärnu Mai Koolist, Sandra Lampmanni Pelgulinna Gümnaasiumist ja Helle Sauet Tartu Mart Reiniku Koolist. 

„Kiidan kõiki juhendajaid, kes on õpilastele selgitanud karikatuuri kui ühe kunstivormi olemust ja innustanud noori võistlusel osalema,“ märkis Kunman.

Läbi aastate on aktiivseimad koolid olnud Tartu Mart Reiniku Kool, Tartu Tamme Gümnaasium, Tartu Tamme Kool, Pelgulinna Gümnaasium ja Tartu Aleksander Puškini Kool. Uue osalejana osales seekord Pärnu Ülejõe Kool.

Korraldajat ja žüriid rõõmustas, et osalejate arv on tõusuteel, mullu laekus pilte 438, koroona-aastail langes arv alla kolmesaja. Kuid võistlusel on olnud aegu, kus saadetakse isegi 900 tööd ja kaasa on löönud ka välisriikide noored. Tänavu andsid võistlusele rahvusvahelist mõõtu Saksamaalt pärit Tartu Variku Kooli vahetusõpilane ning Ukrainast samasse kooli saabunud õpilane.

„Žürii hinnangul on kolmekümne esimene koolinoorte karikatuurivõistlus korda läinud ja tulemused rõõmustavad huumorisõpru,“ lausus Paul Kunman. „Hea nali aitab ka raskeid hetki ületada.“ 

Järgmise aasta võistluse teema on „Täitsa hambad!“.

Hannele Pärn (Tartu Veeriku Kool).

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!