Rakvere Teatri suvi – lindprii tagasitulek

5. mai 2023 Rakvere Teater - Kommenteeri artiklit

Usk, lootus, armastus, tõde, õigus, õiglus ja vabadus … Suured sõnad, mis ei aegu, sest kokkuvõttes lähevad nende taga peituvad ideaalid inimestele korda. Et publik on nõnda tundnud, näitas Rakvere Teatri suvelavastuse „Robin Hood“ edu möödunud aastal. Tänavu juunis pöördub lavastus tagasi Lammasmäele, et sealsete metsade vahel ja jõe ääres vaatajaile veel kord lootust ja rõõmu tuua.

Vana hea Inglismaa on hädas. Kuningas Richard Lõvisüda on kaugel ja riik jäänud omakasupüüdlike võimu alla. Mees, kes otsustab ebaõiglusele vastu hakata, saab tahtmatult lindpriiks, ning astudes võitlusse nende nimel, kellest hoolib, ka ettekavatsemata kangelaseks. Sest tuld tuleb hoida, armumine annab jõudu ja maailm võib saada paremaks, kui selle poole visalt ja vankumatult püüelda.

Huumorit, lavavõitlust ja hobuseid täis igihalja seiklusloo valis Rakvere Teatri publik oma mulluseks lemmikuks. Ka Eesti teatri aastaauhindadel kandideeris see kahes kategoorias – parimale meeskõrvalosale (Peeter Rästas) ja naiskõrvalosale (Jaune Kimmel). Näidendi autor on Urmas Lennuk, lavastaja Taavi Tõnisson, nimiosas Madis Mäeorg, teistes osades Rakvere Teatri trupp, külalisnäitlejad ja koolinoored.

Virumaal märkisid paljud „Robin Hoodi“ ära möödunud aasta eredaimate sündmuste seas. 

Ain Suurkaev, Rakvere Haigla juht: „Ta sobis keskkonda imehästi. Oli kuidagi väga päris.“ 

Katrin Satsi, Rakvere politseijaoskonna juht: „Läksin natuke pika hambaga vaatama, aga see oli fantastiline. Ja koht ise andis väga palju juurde.“ 

Kersti Loite, Viru Käsitöö Salongi perenaine: „Imeliselt oli kokku sobitatud ümbritsev loodus etenduse sisu ja müstikaga, boonuseks ajastuhõnguline ümbrus.“

Teatrielamus annab ideaalse võimaluse koolilõpu klassiekskursiooniks – selle saab ühendada Kunda kiviaegse asulakoha ja tsemendimuuseumi külastusega. Lammasmäe puhkekeskus pakub võimalust sisustada etenduse-eelne aeg seiklusmatkaga ümbruskonnas kanuude, ATV-de ja fatbike’idega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!