Vii tund läbi Energia Avastuskeskuses või meie õppematerjalidega!

30. jaan. 2024 Mari Urb PhD ja Energia Avastuskeskuse pedagoog - Kommenteeri artiklit
Õpilased teevad õpitoas katseid. Fotod: Energia Avastuskeskus

Energia Avastuskeskus kutsub õpetajaid ja õpilasi oma kaasahaaravatesse ja elulistesse tundidesse. Keskuse haridusprogrammid on hoolikalt kohandatud vastavalt vanusele, lasteaialastest kuni 12. klassini. Programmide eesmärk on tutvustada reaalainete ja tehnoloogiamaailma praktilise õppetegevuse kaudu. Kõik keskuse haridusprogrammid on seotud riikliku õppekavaga, pakkudes õpetajatele suurepärast võimalust integreerida keskuse külastus oma tundidesse ning muuta õppimine nauditavaks ja vaheldusrikkaks.

Energia Avastuskeskus on Erasmus+ ODYSSEY projektis välja töötanud väitluse harjutamise materjalid. Eelkõige on need mõeldud õpilastele kasutamiseks loodus-, täppis- ja tehnikateaduste ainetes (LTT) alates põhikooli III astmest. Loodud on viis õpipaketti põlevkivi, energiatootmise, kliimamuutuste, ringmajanduse ja bioloogilise mitmekesisuse teemadel. Paketid sisaldavad konkreetseid väitlusteemasid ja temaatilisi infomaterjale, sh lühivideosid teadlastega. 

Materjalid nii õpilastele kui ka õpetajatele leiab Energia Avastuskeskuse kodulehelt „Väitluse õpipakettide“ alamjaotusest energiakeskus.ee/odyssey-opipaketid/.

Näited põnevatest õpitubadest

Õpitoas „Keskkonnataju“ süvendame oskust luua seoseid loodusnähtuste ja argielu vahel ning võrdleme inimeste meeli teiste elusolendite omadega ja nende liikide kohastumisega oma elukeskkonnaga. Programm toetab riikliku õppekava läbiva teema „Keskkond ja jätkusuutlik areng“ käsitlemist, kus õpilast suunatakse aru saama loodusest kui terviksüsteemist ning inimese ja teda ümbritseva keskkonna vastastikustest seostest. „Keskkonnataju“ sobib noortele 4.–9. klassini.

Õpituba „Kliimamuutused“ toetab loodusõpetuse teemade – õhk, kliima, veestik ja loodusvööndid – omandamist. Õpilased teevad õpitoas katseid, keskuse õpetaja juhendamisel tekitame pilve, mõõdame radiomeetriga valguse neelduvust eri värvi pindadel ja teeme muudki. Õpitoa lõpuks oskab õpilane nimetada võimalusi kliimasoojenemise vähendamiseks ning seostada neid enda igapäevase eluga. Õpituba on sobilik alates 4. klassist.

Energia Avastuskeskus asub Tallinnas aadressil Põhja pst 29 ning on lihtsasti ligipääsetav nii ühistranspordiga kui ka jalgsi. 

Grupibroneeringu saab teha energiakeskus.ee kodulehel või aadressil info@energiakeskus.ee.

Kohtumiseni Energia Avastustuskeskuses! Avasta, mängi, õpi! www.energiakeskus.ee


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!