Vene Teatri suvelavastus „Mavka. Metsalaul“ vabaõhumuuseumis

21. mai 2024 Vene Teater - Kommenteeri artiklit
Hetk lavastusest. Mavka – Erika Babjak, Lukaš – Artjom Vesselovski. Foto: Jelena Vilt

Lavastus „Mavka. Metsalaul“, mida mängitakse juunis Eesti Vabaõhumuuseumis Rocca al Mares, on kaasahaarav ja lummav vaatemäng. Tuules kõikuvatest puudest ümbritsetud avaral maalilisel metsalagendikul rullub lahti dramaatiline lugu suurest armastusest.

Muusikaline müsteeriumlavastus põhineb ukraina kirjandusklassiku Lesja Ukrainka poeemil. Loo keskmes on kahe tsivilisatsiooni kokkupõrge, kus ühel pool on stiihiate maailm paganlike vaimude ja mütoloogiliste olenditega, teisel pool aga loodusega sideme kaotanud, ratsionaalne ja pragmaatiline inimeste maailm. Nende maailmade konflikt ähvardab hävitada peategelaste, metsanümf Mavka ja külapoiss Lukaši armastuse.

Helilooja Peeter Rebase muusika koos Tsirkusestuudio Folie MTÜ plastiliste akrobaatidega loovad lavastusele võimsa emotsionaalse mõjuvälja.

Lavastust mängitakse sünkroontõlkega eesti keelde. Soovitav vanus 12+.

Etendused toimuvad 7., 8., 11, 12., 13., 15., 16., 18., 19. ja 20. juunil. 

Piletid on eelmüügis teatri kassas ja Piletilevi müügipunktides üle Eesti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!