Kiire elu noorte karikaturistide pilgu läbi

26. mai 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - 1 Kommentaar

1. koht – Koit Paales, Tartu katoliku hariduskeskus, juhendaja Elis Mets.

 

Tartu ülikooli Raatuse tänava ühiselamu fuajees on avatud näitus üle-eestilisele koolinoorte karikatuurivõistlusele „Mida naerad, koolijüts?” saabunud töödest.

Juba kahekümne kuuendat korda toimunud võistlusele saabus 652 tööd  27 koolist. Teemaks oli seekord kiire elu.

Žürii tunnistas parimaks Koit Paa­lese töö. Talle järgnesid Madli Matilda Jaaniso (mõlemad Tartu katoliku hariduskeskus, juhendaja Elis Mets) ja Margus Tulf (Rõngu keskkool, juhendaja Raimond Lepiste). Esikümnesse mahtusid veel Kalev Miljan (Tartu Tamme gümnaasium, juh Maret Kuura), Linda Grete Randla (Tartu Reiniku kool, juh Helle Saue), Sandra Liisa Pärl (Tamme gümnaasium, juh Maret Kuura), Amanda Rebeca Padar (Miina Härma gümnaasium, juh Iivika Hiis), Jane Johanson (Rõngu keskkool, juh Raimond Lepiste), Kadriann Vengerfeldt (Reiniku kool, juh Helle Saue), Heleriin Sei (Tartu Variku kool, juh Üllar Sillaots).

Koolinoorte karikatuurivõistluse algataja ja läbiviija on Tartu Variku kooli õpetaja ja MTÜ Varia Noorteklubi liige Paul Kunman, kelle sõnul võib rahule jääda nii tänavuste tööde taseme, noorte mõttevälgatuste kui ka osalejate hulgaga. Nagu ikka, on eriti aktiivsed olnud Tartu koolid.

Tõsi küll, gümnasiste on pärast põhikoolide lahutamist gümnaasiumidest vähemaks jäänud, kuid Tamme gümnaasiumist tuli siiski töid ja jõuti ka parimate sekka,” lisas Kunman. Konkursi uustulnukaks oli tänavu näiteks Sillamäe eesti põhikool. 

Selle aasta paremaid töid saab näha ka Tartu Variku kooli Facebooki lehel. Aga järgmisel aastal tuleb pidu – karikatuurivõistluse teemaks.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Kiire elu noorte karikaturistide pilgu läbi”

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!