Tallinna Tehnikakõrgkool korraldab seminari ettevõtjatele

5. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Tehnikakõrgkool (TTK) korraldab kolmapäeval, 6. novembril visiooniseminari „Rakenduskõrgkoolide T&A hetkeseis ja tulevik”, millel arutatakse koostöövõimaluste suurendamist rakenduskõrgkoolide ja ettevõtete vahel, teatas TTK pressiesindaja.

Seminari eesmärk on viia kokku ettevõtjad ja kõrgkoolid ning analüüsida rakendusteaduse hetkeseisu ja tulevikku. Samuti otsitakse võimalusi ettevõtete ja kõrgkoolide vahelise teadus- ja arendustegevuse laiendamiseks.

TTK Tehnosiirdekeskuse juhataja Oliver Kallase sõnul saavad kõrgkoolid pakkuda ettevõtetele oma kompetentside baasi nende arendusprobleemide lahendamiseks. „TTK teeb lisaks õppetööle koostöös ettevõtetega ka rakendusuuringuid ja kõrgkoolil on nende läbi viimiseks tänapäevase tehnoloogiaga laborid, millest ettevõtjatel on täna veel vähene teadlikkus,” märkis Kallas. Samas annab rakendusuuringutes osalemine kõrgkoolile tagasisidet kooli õppekavade kaasajastamiseks.

Seminaril esinevad majandusekspert Heido Vitsur, rakenduskõrgkoolide rektorite nõukogu esimees ja TTK rektor Enno Lend, EAS-i ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop ning haridus- ja teadusministeeriumi rakenduskõrgkoolide kõrghariduse ja teaduse asekantsler Indrek Reimand. Seminari moderaator on ettevõtja Toivo Asmer. Ettevõtjad saavad võimaluse tutvuda kõrgkooli teaduskondade ja laboritega.

Lisainfot ja seminari päevakava leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!