Tehnikaülikool kutsub 1. aprillil matemaatikakatset tegema

24. märts 2017 TTÜ - Kommenteeri artiklit

Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) kutsub 1. aprillil matemaatikakatset tegema, sisseastumiskatse tulemust arvestatakse vaid Tehnikaülikooli sisseastumisel. 1. aprillil saab matemaatikakatset teha kell 10 TTÜ peahoones (Ehitajate tee 5, Tallinn) ning kell 11 TTÜ Tartu kolledžis (Puiestee 80A, Tartu).

Katsele tuleb kindlasti eelnevalt registreeruda.

Katse tulemus on võrdsustatud TTÜ-sse sisse astumisel laia matemaatika riigieksamiga, sisseastumisel läheb arvesse parim tulemus. Tehnikaülikooli sisseastumiskatse põhineb laial matemaatikal, katse tegemine võimaldab juba aprillis täita TTÜ sisseastujale esitatavad nõuded matemaatikas.

Sisseastumiskatse tegemine on vajalik, kui sisseastumiseks nõutud matemaatika riigieksamit pole tehtud. Samuti juhul, kui on sooritatud kitsa matemaatika riigieksam, kuid kandideerimiseks on vaja laia matemaatika eksami tulemus.

Matemaatikakatset võib teha ka siis, kui soovitakse parandada oma riigieksami tulemust.

Tallinna matemaatikakatsele pääsevad esimesed 300 registreerunut, Tartus pole kohtade arv piiratud. Eelkõige on oodatud katsele need, kes on gümnaasiumi juba varem lõpetanud.

Ülikooli sisseastumiseks tuleb lõpetada gümnaasiumiõpingud. Sisseastumisavaldusi saab esitada 26. juunist sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu. Tehnikaülikooli matemaatikakatset saab teha ka 27. juunil.

Lisainfo katse kohta, registreerumine ning varasemate aastate ülesandeid vaata siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!