Joonistusvõistlus ja 24 tunni koomiksimaraton Tartu kunstikoolis

23. nov. 2017 Tartu kunstikool - Kommenteeri artiklit

Tartu kunstikoolis toimub juba järjekorras kuues joonistamise meistrivõistlus. Sel korral pühendame selle Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale.

Tartu kunstikool töötab selle nimel, et joonistusoskus ei kaoks ja et käelistele oskustele pöörataks tähelepanu. Joonistamine on nagu sport, mis näitab aju, silma ja käe treenitust.

KODUS JOONISTAJATELE (tähtaeg oli 20. november)
Teema EESTI VABARIIGI JAOKS OLULINE ISIK JA TEMA TEGEVUS

KOHAPEAL JOONISTAJATELE (toimub 24. novembril Tartu kunstikoolis suures ateljees (ruum 402) kl 10‒13.30)

Teema NUTISÕLTLANE

Joonistusvõistluse žürii: Ave Kongo, Aet Kingsepp, Andrus Peegel, Igor Tõnu Tass.

Töid hinnatakse kahes vanusegrupis:10‒15- ja 16‒100-aastased.

Kell 14 autasustamine

Auhindadega toetavad Büroopluss, Kunsti ja Hobi Galerii ning Skizze.

Vaata ka FB-s joonistusvõistlus 2017

 

24 tunni koomiksimaraton tuleb jälle.

Algab reedel, 24. novembril kell 15 ja lõpeb laupäeval, 25. novembril kell 15 Tartu kunstikoolis. Katsumus kestab täpselt 24 tundi.

Maratoni maaletooja on koomiksi- ja maaliõpetaja Peeter Krosmann. Idee algatas 1990. aastal ameerika koomiksikunstnik ja -teoreetik Scott McCloud.

Eesmärk on luua iga tunni kohta üks lehekülg koomiksit. Ehk 24 tunniga 24 lehekülge kandvat lugu ja põnevat pildimaterjali. Selle aja sisse peab mahtuma kõik: loo väljamõtlemine, joonistamine, teostus ja soovi korral koloreerimine. Inspireeriva muusika, pildimaterjali, raamatu, eseme ja töövahendite leidmine on lubatud ja soovitatav. Kaasa söök, jook, madrats ja magamiskott (kui keegi vahepeal silma looja tahab lasta).

Vaata ka FB-s „24 tunni koomiks”.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!