Koolirahvas taas teleekraanil

12. okt. 2018 Sirje Pärismaa toimetaja - Kommenteeri artiklit

Galale on kutsutud ka õpilasvõistlustel silmapaistnud. ETV kaamerasilm tegi noortega juba enne tutvust. Superstaari saatest tuttav Kristjan Kannukene on vioolamänguga pälvinud tunnustust rahvusvahelisel konkursil.

 

Kuuendat aastat näevad televaatajad otseülekande vahendusel auhinnagalale „Eestimaa õpib ja tänab“ kutsutud õpetajaid, koolijuhte, hariduse sõpru, õpilasvõistluste võitjaid. Saade algab pühapäeval, 14. oktoobril kell 19 ETV-s.

Kui varasematel aastatel on tänuüritus toimunud Tartus, Pärnus ja Jõhvis, siis nüüd on järjekord pealinna käes. Gala eestvedajaid, HTM-i avalike suhete osakonna juhataja Tarmu Kurm märkis, et Eesti üks kaunimaid saale, Estonia kontserdisaal, on väga sobiv koht riigi juubeliaastal õpetajate ja teiste haridustöötajate tänamiseks ja tunnustamiseks.

Esmakordselt ajaloos antakse laureaatidele riigi hariduspreemiad. Elutööpreemia suurus on 65 000, aastapreemiate suurus 10 000 eurot. 

Tegu on ajaloolise muudatusega, et saame haridustöötajaid väärikate preemiatega riiklikult kõrgeimal tasemel tunnustada,“ ütles Kurm. „Eriliselt pidulik ja sümboolne on kahtlemata asjaolu, et see kõik toimub vabariigi juubeliaastal.“

Teistsugune on ka lavastusprogramm, vaatajate ette jõuab lugu, milles on ühendatud nii heli-, laulu- kui ka tantsukunst. Lavastusse on kaasatud kolm tulevase Kaunite Kunstide Kooli õppeasutust: Georg Otsa nimeline muusikakool, Tallinna muusikakeskkool ja Tallinna balletikool. Üles astuvad nii koolide praegused õpilased, õpetajad kui ka vilistlased eesotsas Koit Toome, Liisi Koiksoni ja Reigo Ahvenaga. Lugu jutustab sellest, kuidas peategelane otsib elus oma õiget teerada ja õpib sealjuures märkama neid, kes teda sellel teel toetavad, suunavad ja arendavad – meie õpetajaid.

Lisaks ETV-le teeb galaõhtust otseülekande ka ETV+, mis tähendab, et saadet saab jälgida kahes keeles.

Galat juhivad kolm noort tegijat, kes kõik on kaunite kunstidega seotud: helilooja ja dirigent Valter Soosalu on lõpetanud muusikakeskkooli, laulja ja näitleja Rahel Ollisaar on Georg Otsa nimelise muusikakooli vilistlane ja balletiartist Jevgeni Grib sirgunud balletikoolist.

Erinevalt eelmistest kordadest, mil gala leidis aset õpetajate päeva nädalavahetusel, toimub üritus seekord nädal hiljem. Tarmu Kurmi sõnul on selle peamine põhjus fakt, et korraldajad soovisid juubeliaastal gala korraldada just Estonias ja nädal varem ei olnud võimalik seda teha.

On teinegi põhjus.

Ehkki vaatajanumbrid on viimastel aastatel olnud rõõmustavalt suured, ulatudes 100 000 inimeseni, on teadupärast just pühapäeva õhtu paljude jaoks aeg, mis meeleldi teleri ees veedetakse. Loodame seekord veelgi suuremat vaatajaskonda,“ sõnas Kurm ja avaldas lootust, et nii külalisi kui ka vaatajaid ootab toredaid emotsioone täis õhtu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!