Eesti Rahva Muuseum avaldas teose „Kreutzwald Virumaa rahvarõivastest”

18. jaan. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Rahva Muuseum avaldas teose „Kreutzwald Virumaa rahvarõivastest”, mis sisaldab Friedrich Reinhold Kreutzwaldi Alutaguse rahvarõivaste kirjeldust ja jooniseid aastast 1842.

Sada aastat tagasi ERM-i hoiule jõudnud käsikiri valmis Kreutzwaldil 170 aastat tagasi Õpetatud Eesti Seltsi üleskutse peale kirjeldada ja joonistada Eesti kihelkondade rahvarõivaid. Tegu oli ühe esimese tervikliku rahvarõivaste ülevaatega Eestis.

Käsikirjale on lisanud kommentaarid etnograaf ja Eesti tunnustatuim rahvarõivauurija Aino Voolmaa.

Raamatut trükiti 500 numereeritud ja signeeritud eksemplari

Eesti Rahva Muuseum esitleb raamatut:

22. jaanuaril kell 13 Iisaku Muuseumis ja kell 16 Jõhvi Kultuuri- ja Huvikeskuses ning 27. jaanuaril kell 12 Simuna raamatukogus ja kell 16 Rakvere Kultuurikeskuses.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!