Millest kirjutab 24. mai Õpetajate Leht?

23. mai 2013 - Kommenteeri artiklit

Hätta ei jää, silma ei paista

Eesti hariduse hea koht rahvusvahelistes pingeridades on tõstnud meid maailma arenenuimate riikide sekka, selgub möödunud nädalal ilmunud Eesti inimarengu aruandest. Eesti õpilased on valdavalt tugevad keskmised – vähe on väga nõrku, aga paraku on vähe ka väga nutikaid ja silmapaistvalt tarku lapsi.

Raseeritud sääred

Miks on kõrgharidusega naisi kaks korda rohkem kui kõrgharidusega mehi, küsib Õpetajate Lehe peatoimetaja Kalle Muuli inimarengu aruannet analüüsides. Ja pakub ise samas vastuse: eks ikka samal põhjusel, miks naised värvivad huuli, raseerivad sääri ja kannavad kõrgema kontsaga kingi kui mehed.

Reetmine vahetab kuube

Aasta ajakirjanik Rein Sikk kirjutab Õpetajate Lehes reetmisest, mis ei tähenda ainult riigisaladuste mahaparseldamist, vaid on palju laiem mõiste. Millal ja kuidas muutub inimene reeturiks? „Tänases mõõtkavas tõenäoliselt siis,“ kirjutab Rein Sikk, „Kui tal on nii südame kui ka ajude asemel Exceli tabel.“

Riigikaitseõpetus

Värskes Õpetajate Lehes on tavapärasest suuremat tähelepanu pööratud riigikaitseõpetusele. Koostöös kaitseministeeriumiga ilmuvad riigikaitseõpetuse eriküljed. Teiste seas jagab oma kogemusi ka meelelahutajana tuntuks saanud riigikaitseõpetaja Madis Milling, kes väidab, et laval, klassi ees ja lahinguväljal kehtib üks ja sama reegel – kohane ja improviseeri.

Siiri Sisaski päev

Laulja Siiri Sisask räägib Õpetajate Lehes oma tööst enda asutatud heategevuslikus mittetulundusühingus Saagu Valgus ja jutustab liigutava loo väikesest tüdrukust, kelle eest ta hoolitseb.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!