Tallinnas tulevad mõttemängude maailmameistrivõistlused

29. juuli 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Tehnikaülikoolis toimuvad 3.−14. augustini maailmameistrivõistlused mõttemängudes rendžu ja gomoku. Võistluste korraldajaks on Eesti Rendžuliit.

Maailmameistrivõistlusi viiakse läbi iga kahe aasta tagant alates aastast 1989. Tallinnas on Eesti Rendžuliidu eestvedamisel toimunud MM ka 1995. ja 2005. aastal. Seekordsed võistlused on arvult 13-ndad.

Võistlused koosnevad kaheksast turniirist ametlikele võistlejatele ning ühest lahtisest turniirist algajaile.

Rendžu ja gomoku on intellektuaalsed spordialad, mis on populaarsed eelkõige Aasia riikides, ent viimastel aastatel on kiirelt kasvamas mängu tuntus ja populaarsus ka Euroopa riikides. Eesti on olnud viimasel 20 aastal maailma juhtivate rendžuriikide hulgas.

Võistlusel esindavad Eestit rendžu rahvusvahelisel kvalifikatsiooniturniiril Aivo Oll, Renee Pajuste, Johann Lents ja Martin Hõbemägi. Edasipääsu rendžu A-finaali on endale taganud Tunnet Taimla, kes on seni noorim individuaalse MM-i võitja aastast 2003. Gomoku rahvusvahelisel kvalifikatsiooniturniiril esindavad Eestit Erko Olumets, Brenet Rahumägi, Argo Lillemaa ja Tauri Purk. Naiste rendžu maailmameistrivõistlustel esindavad Eesti naisi Kaia Kolk, Mai Narva, Tuuli Tiivel, Carmen Jõgimaa ja Hanna-Kai Reimand.

Lisainfot leiab võistluste koduleheküljelt ja Eesti Rendžuliidu koduleheküljelt.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!