Noortelt oodatakse autoriõiguste kaitse konkursile esseid

21. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Noortelt majandushuvilistelt oodatakse esseid konkursile „Oma loomingu kaitsmise väljakutsed internetiajastul”. Parimad õpilased ja õpetajad saavad märtsis osa kahepäevasest töötoast Pirita Majandusgümnaasiumis.

Autoriõiguste kaitse organisatsiooni juhi Erik Mandre sõnul  on esseekonkurss osa suuremast projektist „Kaitstes loovust”, mille käigus palutakse majandusõpetajatel pühendada üks tund ka intellektuaalse omandi käsitlemisele. „Oleme saatnud majandust õpetavatele õpetajatele intellektuaalse omandi õppe DVD,” ütles Mandre.

Tegemist on mittetulundusliku projektiga, mille eesmärgiks on panna noori mõtlema intellektuaalse  omandi ja nende endi loodud intellektuaalsete väärtuse üle ning saama rohkem teada intellektuaalse omandi kaitsest.

Esseekonkursist võivad osa võtta kõik majandust ja ettevõtlust õppivad gümnaasiumi- või kutsekooliõpilased, eriti oodatakse õpilasfirmade liikmeid. Essee soovitavaks pikkuseks on üks A4 lehekülg. Esseid oodatakse 13. detsembriks meiliaadressile erik@eako.ee. Samast saab vajadusel ka lisainformatsiooni.

Töötuba, mis hõlmab ohtralt loenguid oma ala asjatundjatelt, kogemuste jagamist eri õpilasfirmadelt ning mõistagi aktiivset arutelu ja praktilisi ülesandeid, toimub Pirita Majandusgümnaasiumis 7.-8. märtsil 2014.

Esseekonkursi korraldavad Ameerika Suursaatkond Eestis, Junior Achievement Eesti, Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon ja Pirita Majandusgümnaasium.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!