Teatrikuul teatribussiga Estoniasse ja tagasi

14. veebr. 2014 Ülla Veerg - Kommenteeri artiklit

Teatrikuul 19.−23. märtsini ootab rahvusooper Estonia teatrisõpru Tallinnasse teatrisse – SEBE uued mugavad bussid võtavad huvilisi peale Viljandist, Võhmast, Türilt, Paidest, Narvast, Jõhvist, Kohtla-Järvelt, Rakverest, Pärnust, Pärnu-Jaagupist, Järvakandist ja Raplast. Kolmel päeval (21.−23. märtsini) pääseb Estoniasse ka Tartust, peatused Puurmanis ja Põltsamaal. Bussid toovad soovijad otse teatriukse ette ja viivad pärast etendust koju tagasi.

Kavas on populaarsed lavastused – ooperid „Boheem” ja „Faust”, ballett „Bajadeer”, muusikalid „Silva” ja „Pipi Pikksukk”. „Boheemis” lööb Rodolfo osas kaasa USA tenor Adam Diegel, keda sügisel ootab juba Metropolitan Opera lava. Kindlat kvaliteeti pakub „Faustis” tuntud lavastaja Dmitri Bertman koos kunstnik Ene-Liis Semperiga. Praegu, mil „Savoy balli” piletid on välja müüdud, tasub ära vaadata sama lavastaja, Mart Sanderi „Silva”, mis samuti mitu aastat täissaalidele läinud. Ballett „Bajadeer” on Toomas Eduri suurejooneline ja särav klassikalavastus ja „Pipi Pikksukk” lähemat tutvustamist vist ei vaja.

23. märtsil viivad bussid teatrikülastajad ka kunstimuuseumisse – „Pipi Pikksuka” etendusele eelneb kogu perele sobiv kunstielamus Kadriorus. Mikkeli muuseumis külastatakse avatavat näitust „Kuldaja värvid. Eesti klassikaline maalikunst Enn Kunila kollektsioonist” ning heidetakse pilk kirgliku kunstikoguja maailma. Kadrioru kunstimuuseumis tutvutakse barokklossi peasaali tiivuliste inglite ning Euroopa ja Vene kunsti pärlitega. Lähem info väljapanekute kohta www.kunstimuuseum.ee.

Soodsaid teatripakette saab tellida tel 683 1210 (e-aadress estonia@opera.ee) ja osta Estonia kassast, Piletimaailmast ning Piletilevist. Paketti kuuluvad edasi-tagasi bussipilet ja teatripilet, kultuuripühapäeval ka näitusepilet. Pakette saab tellida kuni bussides kohti jätkub.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!