Muuseumid ootavad noori suvel sõjamängu mängima

4. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

Enam kui 60 muuseumi ootavad õpilasi suvel osalema sõjamängus, millega tahetakse teadvustada Eestit igasugustes sõdades kaitsnud inimeste kangelaslikkust ja meenutada Eesti pinnal läbi aegade toimunud sõjasündmusi.

Sõjamängu patrooniks on kindral Ants Laaneots ning peaauhinnaks paintballi-võistlus kahele viieliikmelisele võistkonnale. Lisaks on auhindade seas ekskursioon Osmussaarele, vibulaskmise koolitus, spiooniekskursioon Tallinna vanalinnas, aastane kunstimuuseumi pääse ja palju muud.

„Igas osalevas muuseumis esitatakse püsiekspositsiooni kohta neli sõjateemalist küsimust või pannakse külastaja tegema midagi muud põnevat. Mängija saab esimesest muuseumist flaieri, millele ta kogub neljast muuseumist mängus osalemise templi (miinimum on neli muuseumi, millest üks on sõjamuuseum, kuid külastada võib ka rohkem muuseume). Kelle flaieril on enim templeid, saab eriauhinna. Flaier jäetakse viimasena külastatud muuseumi,” selgitab mängureegleid Eesti rahva muuseumi omakultuuride osakonna juhataja Reet Mark.

Sõjamäng kestab 25. augustini. Mängu lõpetamine ja auhindade pidulik üleandmine toimub septembri alguses Eesti sõjamuuseumis.

Muuseumide traditsioonilise suvemängu teemaks on tänavu sõda mitmel põhjusel: 2014. aastal möödub 100 aastat I maailmasõja puhkemisest, 95 aastat Võnnu lahingust, 90 aastat detsembrimässust, 70 aastat II maailmasõja lõpu kaitselahingutest Eestis ning 10 aastat Eesti ühinemisest NATO-ga.

Lisainfot mängu ning selles osalevate muuseumide kohta leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!