Tallinna ülikoolis kohtuvad noorsootööeksperdid üle maailm

11. juuni 2014 - Kommenteeri artiklit

16. ja 17. juunil toimub Tallinna ülikoolis rahvusvaheline seminar, mis keskendub noorsootööhariduse rollile noorsootöö mõju ja tulemuste nähtavamaks muutmisel. Koostöös Victoria ülikooliga korraldatavale seminarile tuleb eksperte nii Euroopast kui Austraaliast.

Keskendutakse nii noorsootööhariduse kvaliteedile kui ka ajaloole Eestis, Euroopas ja Austraalias, samuti käsitletakse inimõigustel põhineva noorsootöö kontseptsiooni ja noorsootöötaja kutse professionaliseerumist.

Tallinna ülikooli pedagoogilise seminari, Eesti Noorsootöötajate Ühenduse, MTÜ Noortepoliitika Keskuse ja Austraalia Victoria ülikooli koostöös korraldatava rahvusvahelisel seminaril „Improving the Effectiveness of Youth Work through High-Quality Youth Work Education” on hea võimalus arutleda ning teha tulevikuplaane noorsootöö ja noorsootööhariduse oleviku ning tuleviku alal.

Seminarist võtavad osa noorteuurijad, õppejõud ja noorsootöötajad. Esinema on kutsutud  professor Howard Williamson Lõuna-Walesi ülikoolist ning Hilary Tierney Iirimaa rahvusülikoolist.

„Austraalial on mitmekümne aasta pikkune kogemus noorsootöötajate koolitamisel, sealjuures riskinoortega töötavate spetsialistide ettevalmistamisel ning kvaliteetsete noorteuuringute korraldamisel. Eesti noorsootöötajatel on olnud palju võimalusi õppida teiste Euroopa riikide noorsootöö korraldusest, kuid väljaspool Euroopat on kontakte seni olnud vähe,” ütles MTÜ Noortepoliitika Keskus juhatuse liige Martti Martinson.

Tema sõnul on eestlastel palju õppida Austraalia pikaajalisest kogemusest riskinoortele suunatud noorsootöö elluviimisel, paindliku noorsootöötajate tasemekoolitussüsteemi olemasolust nii kutse- kui kõrghariduse tasandil ning inimõigusi noorsootöö peamiseks alustalaks pidavast noorsootöö kontseptsioonist. Eestis seevastu on paremini korraldatud noorsootöö õiguslik raamistik, noorte osaluskogud ning teadvustatud mitteformaalne õppimine noorsootöös.

Austraallased ei tule aga Eestisse vaid õpetussõnu jagama, vaid külastavad ka noorsootööasutusi, kohalikke omavalitsusi, noortevaldkonna katusorganisatsioone, ülikoole, riigikogu, lasteombudsmani, haridus- ja teadusministeeriumi, Eesti noorsootöö keskust ning teisi institutsioone.

TLÜ pedagoogilise seminari direktori Silver Pramanni sõnul loodetakse visiidist ja seminarist  Eesti noortevaldkonnale pikemaajalisemat kasu: „Loodame, et Austraalia ekspertide panus ühise koostööprojekti elluviimisse ning noorsootöö eriala õppekavade edendamisse Eestis saab olema pikemaajalisem,” ütles Pramann.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!