Tallinna ülikoolis algas suvekool

14. juuli 2014 - Kommenteeri artiklit

Tallinna ülikoolis algas esmaspäeval rahvusvaheline suvekool Tallinn Summer School, kuhu on oodata üle 350 osaleja enam kui 50 riigist. Kõige rohkem osalejaid on lisaks Eestile Venemaalt, Saksamaalt, Suurbritanniast, Soomest ja Ameerika Ühendriikidest.

Kuu lõpuni toimuva rahvusvahelise suvekooli programm sisaldab keelekursusi, loomingulisi töötubasid ning humanitaar- ja sotsiaalteaduste ning IT-valdkonna kursusi. Kõige populaarsemad on eesti, vene ja inglise keele, aga ka rahvusvahelise finantsõiguse ja inimese-arvuti interaktsiooni uurimismeetodite kursused, teatas kooli pressiesindaja.

Suvekooli suurim kursus on eesti keele ja kultuuri kursus, kus osaleb 78 inimest. 19 kursusel osaleja õpinguid toetab stipendiumiga Eesti instituut ja 12 stipendiumi on välja pannud SA Archimedes.

Suvekooli tänavune peaesineja on Zimbabwe kirjanik ja filmitegija Tsitsi Dangarembga, kelle romaan „Nervous Conditions” kuulub Aafrika 20. sajandi kümne tähtsaima teose hulka. Berliinis õppinud ning Aafrikas ja Aasias loovkirjutamist õpetanud, instituudi Creative Arts for Progress in Africa (ICAPA) direktor Dangarembga on suvekoolis loovkirjutamise kursuse „Adapting your story; writing a big screen screenplay based on short prose” põhiõppejõud, lisaks toimub 29. juulil suvekoolis filmiõhtu, kus näidatakse autori lühifilme.

Suvekooli toetab Tallinna ettevõtlusamet.

Lisainfot leiab veebilehelt summerschool.tlu.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!