Viljandis on täna leinapäev, kuid koolid töötavad

28. okt. 2014 - Kommenteeri artiklit

Viljandi linnavalitsus kuulutas teisipäeva linnas leinapäevaks, mil linna asutused heiskavad leinalipud. Linnavalitsus kutsub viljandlasi ja kõiki eestimaalasi üles samuti leinalippu heiskama.

Kõigis Viljandi haridusasutustes on siiski koolipäev, otsustasid esmaspäeva õhtul kriisikoosolekule kogunenud linna haridusjuhid. Kohapeal on professionaalsed nõustajad, kes on toeks õpilastele, õpetajatele ja lastevanematele.

Paalalinna kool avaldas esmaspäeva õhtul pärast traagilist sündmust oma kodulehel ning saatis kooli lapsevanematele kooli direktori Aavo Palo ning kooli hoolekogu esimehe Kristjan Mändmaa pöördumise, milles julgustatakse vanemaid oma lapsi kooli saatma, kuid palutakse neil leida veel samal õhtul aega, et olla oma lastega koos ning neid kuulata. „Toimunu nõuab igakülgset tuge kogu kooliperele. Keegi ei tohiks praegu oma murega üksi jääda,” seisab avalduses.

„Sellist tragöödiat nagu juhtus täna Viljandi Paalalinna koolis ei oska keegi kunagi oodata. Veelgi vähem võiks uskuda, et midagi säärast võiks toimuda väikeses Viljandis. Ometi hirmsad õnnetused juhtuvad. Tunnen hukkunud õpetaja omastele südamest kaasa. Avaldan kaastunnet kogu Paalalinna kooli perele. Täna on meie abi, tähelepanu ja hoolimist vaja igaühel, et juhtunuga toime tulla. Meie ülesanne on võimalikult kiiresti õppida selliseid olukordi ennetama, mis taoliste tragöödiateni viivad. Peame mõistma, et ükskõiksus ja soov end teiste asjadesse mitte segada võivad teinekord maksta kellegi elu. Täna on Viljandi leinas ning kogu Eesti ühes meiega. Loodan südamest, et oskame teha õiged järeldused ning õpime kiiresti, et ükski koolipere ei peaks Eestis enam midagi sarnast kogema,” ütles oma esmaspäeval tehtud pöördumises Viljandi linnapea Ando Kiviberg, avaldades kogu linnavalitsuse nimel siirast kaastunnet hukkunud õpetaja lähedastele.

Viljandis aadressil Kauba 12 on avatud Rajaleidja keskus, mille professionaalsed nõustajad on telefoni teel kättesaadavad 24 tundi ööpäevas numbril 58 860 715. „Meile võivad helistada kõik, kes esmaspäeval toimunud traagilise sündmusega kokku puutusid: õpilased, õpetajad, lapsevanemad,” ütles keskuse juhataja Reet Nigol.

Esmaspäeval toimus Viljandi Paalalinna koolis tulistamine, milles 15-aastane koolipoiss lasi tunni ajal maha kooli saksa keele õpetaja, 56-aastase Ene Sarapi. Tulistaja peeti kinni ning ta viibib vahi all. Tegu oli Eestis esmakordse koolitulistamise juhtumiga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!