Ugala teatri laval seikleb Cipollino

30. jaan. 2015 Mari Nurk - Kommenteeri artiklit

Ugala teatris jõuab 12. veebruaril lavale legendaarne lastejutustus „Cipollino seiklused”. Kevadhooajal võtab Cipollino reisi ette ka Tallinnasse, Tartusse, Kosele, Pär­nus­se, Haapsallu ning Valka.

Värskes lavaloos, mida on ilmestatud rohkete lauludega, tegutseb uljas sibulapoiss koos oma kaaslastega ühes tavalises toidupoes. Sellises, nagu neid igas linnakeses leidub. Toidupoes ei ole aga lood üldse tavalised, võiks isegi öelda, et need on hoopiski täbarad.

Puu- ja köögiviljaletis on vürst Sidruni juhtimisel võimu enda kätte haaranud ahned puuviljad. Vürsti parem käsi rüütel Tomat on ära keelanud nii laulmise kui ka tantsimise, pidutsemisest ja rõõmsast meelest rääkimata. Cipollino ja tema sõbrad ei lase ennast küll nendest käskudest segada, kuid kui rüütel Tomat ühel päeval Cipollino isa vahistab ning eluks ajaks vangi mõistab, seisab sibulapoiss otsuse ees – kas võidelda õigluse eest ning teha lõpp vürst Sidruni ebaõiglasele valitsemisele või alluda uuele korrale.

Tuntud lastekirjaniku Gianni Rodari jutustuse põhjal on lauludega lastenäidendi kirjutanud Donald Tomberg, lavastab Kristo Toots ning kunstnik on Rosita Raud. Nimiosas on Martin Mill ja teistes osades suur osa Ugala trupist. Lauludele lõi viisid Üllo Kaur ning liikumise seadis Oleg Titov.

Lavastus sobib lastele alates 6. eluaastast ja lapsemeelsetele täiskasvanutele.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!