Jaapanis räägiti Eesti eKoolist

21. apr. 2015 - Kommenteeri artiklit

Aprilli alguses toimus Jaapanis Tokyos kolmas rahvusvaheline konverents New Economy Summit 2015, mis oli eeskätt pühendatud innovatsioonile infotehnoloogias ja uues majanduses. Eestit esindasid Jaapanis eKooli juhataja Pille Parikas ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka.

Parikas tutvustas üritusel eKooli mudelit ning selle kasutamist Eestis, esinedes haridusvaldkonna innovatsioonilisust käsitlevas teemapaneelis. Parikase sõnul on Jaapani haridussüsteemil Eestilt paljugi õppida ning üllataval kombel ei ole seal seni kasutusel ühtegi eKoolile sarnast süsteemi. Konverentsi diskussioonidest jäi kõlama, et innovatsioon ja IKT jõuavad kindlasti ühel hetkel ka haridusse, kuid seda igas riigis omal ajal.

Jaapani Uue Majanduse Koja (Japan Association of New Economy) korraldatud konverentsil esinesid ka Nobeli preemia võitja professor Shinya Yamanaka, Dropboxi asutaja Drew Houston ja üks Airbnb loojatest Nathan Blecharczyk.

Enam kui 12 aastat Eestis tegutsenud koolihaldussüsteem eKool hõlmab ligi 400 kooli ning 200 000 kasutajat, kellest ligikaudu 13 000 on õpetajad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!