Aasta kõige õpilasesõbralikum õpetaja on Merle Karuks

13. nov. 2015 Anna Leena Tae Eesti õpilasesinduste liidu kultuurivaldkonna juht - Kommenteeri artiklit

Kõige õpilasesõbralikuma õpetaja konkursile esitati tänavugi kandidaate üle Eesti. Ankeete hindas õpilasliidu kultuurivaldkonna noortest moodustatud žürii, kelle arvates oli konkurents tihe, ent üksmeelele jõuda polnud raske – tänavuseks kõige õpilasesõbralikumaks õpetajaks valiti Adavere põhikooli huvijuht, klassijuhataja ning ajaloo-, karjääri-, inimese- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Merle Karuks.

Merle esitas konkursile Adavere põhikooli õpilane Sandra Pomjalov, kes peab teda oma suureks eeskujuks. Õpetaja Merle tunnid on alati huvitavad ning elulised. Ta lööb aktiivselt kaasa koolielu kujundamisel, organiseerib projekte ja teeb pidevat koostööd õpilasesindusega. Koos õpilastega korraldab Merle näiteks iga-aastast jõulupidu, milleks terve kool teeb ühise näidendi. Kaasa löövad kõik põhikooliõpilased ning Merle ülesanne on etendus välja mõelda. Merle tütar on õpilastele rääkinud, et kui emal on vaja näidendit lavastada, paneb ta öösel muusika mängima ja mõtleb. „Ta on öelnud, et öösel tulevad just kõige paremad mõtted. See teebki temast väga erilise õpetaja,” arvab Sandra.

Lisaks veab Merle Adavere põhikooli õpilaste klubi T.O.R.E – tugiõpilaste oma ring Eestis. Iganädalastel klubiõhtutel räägitakse peamiselt koolielust, jagatakse nii kogemusi kui ka muresid ning õpitakse tundma kaasõpilasi. Omal kohal on ka lõbusad mängud. „Muidugi oskab ta ka kuri olla, kui selleks on põhjust. Talle ei meeldi, kui keegi temaga võidu räägib, tundi hilineb või kodutööd pidevalt tegemata jätab. Tema tundides on hea ja rahulik olla, sest ta oskab ennast kehtestada. Kui mõnel õpilasel on mure või ta tahab lihtsalt millestki rääkida, siis on õpetaja Merle üks suur kõrv. Ta leiab aega, et õpilased ära kuulata ja neid vajadusel aidata. Teda saab usaldada väga paljudes küsimustes,” leiavad Adavere põhikooli õpilased.

Eesti õpilasesinduste liit soovib omalt poolt õpetaja Merle Karuksile palju õnne ning tänab kõiki õpilasi, kes oma õpetajaid märkasid ning neid konkursile esitasid!

Anna Leena Tae

Eesti õpilasesinduste liidu kultuurivaldkonna juht


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!