Õpetajavahetus on huvitav ja tore

15. apr. 2016 Tatjana Tukanova Sillamäe lasteaia Päikseke õppealajuhataja - Kommenteeri artiklit

Sillamäe lasteaed Päikseke kuulub „Ettevõtliku kooli” projekti alates 2009. a. Alguses oli uus töösuund lasteaia pedagoogidele ja personalile tundmatu, kuid täiskasvanud õppisid koos lastega. Meie lasteaia õpetajad kirjutavad projekte juba kolm aastat ning planeerivad projektide raames üritusi lastele ja ka lastevanematele. Tähtis on kaasata koostöösse partnereid, tänu kellele on laste elu meie lasteaias nüüd palju mitmekesisem.

„Ettevõtliku kooli” projektis osalemine annab lasteaia pedagoogidele võimaluse jagada kogemusi, teadmisi ja vilumusi mitte ainult oma linna, vaid kogu riigi kolleegidega. Meie õpetajad on jaganud sageli kogemusi Sillamäe ja Ida-Virumaa kolleegidega. Lasteaia administratsioon ja õpetajad on esinenud haridusfestivalil „Ettevõtliku kooli” projekti raames. Mitte vähem tähtis suund projektis on aga õpetajavahetus, kus ühe asutuse õpetaja organiseerib mänge ja õppetegevust teise lasteasutuse lastele. Alguses vahetasime õpetajaid oma linnas. Räägitakse ju, et koduseinad aitavad. Sillamäe linn pole suur, kolleegid tunnevad siin üksteist. Kerge oli kokku leppida ja selgitada, milleks seda vaja on. Meistriklassid (kingituste ja suveniiride valmistamine, liikumistegevus), mis Päiksekese lasteaia õpetajad organiseerisid, olid huvitavad, kasulikud nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Sel aastal vahetasime õpetajaid aga juba Tartu lasteaiaga Annike. Sillamäe Päiksekese lasteaia pedagoogid viisid Tartu Annikeses läbi õppetegevust teemadel „Liikumine ‒ see on tore!” (Sillamäe lasteaia Päikseke liikumisõpetaja on Nelli Okamanchuk) ning „Saame tuttavaks ja teeme koos ära!” (keelekümblusrühma õpetaja Riina Dudina). Teame kõik, et lasteaedades töötavad andekad ja positiivsed inimene. Tõeline pedagoog leiab võtme igale lapse südamesse, isegi kui laps on kinnise iseloomuga. Meie õpetajad said püstitatud ülesandega edukalt hakkama. Keelekümblusrühmas õppivad lapsed valmistasid koos Riina Dudinaga loomade ja lindude maske. Päiksekese õpetaja Jelena Zvanskaja aitas tegevuse organiseerimisel ja läbiviimisel. Keelekümblusrühma õpetaja sõnul hakkavad lapsed maske teatrit tehes tulevikus kasutama. Päiksekese liikumisõpetaja Nelli Okamanchuk õpetas Annikese lastele aga kaasaegset tantsu ning korraldas teatejookse. Teda aitas Päiksekese ujumisõpetaja Elena Chesnokova.

Täname Tartu lasteaia Annikese töötajaid ja direktorit Valentinat Soosaart südamliku vastuvõtu eest. Tahame õpetajaid vahetada ka edaspidi. Saavutatul pole vaja peatuda. Hakkame koostööd arendama ja täiustama. Saame veendunult öelda, et Sillamäe Päiksekese lasteaias töötavad kaasaegsed, ettevõtlikud ja aktiivsed õpetajad.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!