Tulge kutsemeistri­võistlusi vaatama!

22. apr. 2016 Kristel Mõistus kutsehariduse maine valdkonnajuht - Tulge kutsemeistri­võistlusi vaatama! kommenteerimine on välja lülitatud
Vasktorudest ruumilise kujundi tegemine. Foto: Edyth Raamat

Vasktorudest ruumilise kujundi tegemine. Foto: Edyth Raamat

25. ja 26. aprillil toimuvad elektrikute kutsevõistlused „Aprillivalgus” Viljandi kutseõppekeskuse tehnomajas (Looduse 2, Vana-Võidu). Osa võtavad Tartu, Narva, Tallinna ja Viljandi kutsekooliõpilased.

  • Esimesel võistluspäeval ehitatakse läbikäidavasse ruumi valgustussüsteem. Juhtmeid paigaldatakse pindadele, karbikusse ja mõnel juhul ka torudesse. Üldhariduskoolide õpilasi oodatakse võistlust vaatama kella 13–16.30 (vaheaeg 14.40–15).
  • Teisel võistluspäeval koostatakse elektrimootori käivituskilbi juhtimisskeem ja ühendatakse see pistikühenduse kaudu mootoriga. Töö käigus paigaldatakse kaableid torusse, karbikusse või pindadele. Kasuks tuleb kilbiplaanide lugemise oskus. Külastajaid oodatakse kl 9–15 (vaheaeg 10.40–11).

27. ja 28. aprillil võtavad mõõtu keskkonnatehnika lukkseppade võitlusel „Parim keskkonnatehnika lukksepp 2016” Tallinna Kopli ametikoolis (Kopli 98) Tartu, Viljandi ja Tallinna kutsekooliõpilased.

  • Esimesel võistluspäeval paigaldatakse algul radiaatoreid ja seejärel valmistatakse vasktorudest ruumilisi kujundeid. Külastajaid oodatakse võistlust jälgima kl 10–13.30 ja 14–17.
  • Teise võistluspäeva ülesanne on veevärgi ja kanalisatsioonisüsteemi paigaldamine. Kõigi võistlustööde puhul viiakse läbi survestuskontroll. Külastajaid oodatakse kl 9–13.30 (vaheaeg 11–11.30).

Kutsemeistrivõistlusi korraldab sihtasutus Innove koostöös kutseõppeasutustega ja võistluste korraldamist rahastab Euroopa sotsiaalfond. Kutsemeistrivõistlused toimuvad 2016. aasta märtsist detsembrini üle Eesti. Rohkem infot võistluste kohta leiab aadressilt http://www.innove.ee/kutsemeistrivoistlused.