Tallinna ülikool õpetas õpetajatele matemaatikat

16. juuni 2016 - 1 Kommentaar

Tallinna ülikool õpetas õpetajatele matemaatikat

16. juunil saavad Tallinna ülikoolis lisaeriala tunnistuse esimesed 24 õpetajat, kes läbisid põhikooli matemaatikaõpetaja aastase õppeprogrammi. Need on pedagoogid, kes põhiaine kõrval annavad koolis ka matemaatikatunde, aga on sel alal iseõppijad.

Digitehnoloogiate instituudi matemaatika didaktika dotsendi Madis Lepiku sõnul oli programmi avamine tingitud Eesti hariduses toimunud muutustest: ülikooli lõpetanud matemaatikaõpetajate arv on langenud alla kriitilise piiri. Sageli õpetavad põhikoolides matemaatikat teiste ainete pedagoogid, kellel puudub erialane ettevalmistus. Matemaatikaõpetuse traditsiooniliselt kõrge taseme hoidmiseks vajavad nad süstemaatilist täiendõpet ning just seda programm võimaldabki.

EHIS-e andmetel õpetab Eesti koolides matemaatikat paarsada erialase ettevalmistuseta inimest, kelle seas on nii füüsika-, keemia- kui ka bioloogiaõpetajaid, aga ka koolis töötavaid haritud agronoome ja insenere. Nende koolitamist alustas Tallinna ülikool eelmisel sügisel, õppimas käidi nädalavahetustel.

Osalejate hinnangul nõudis programm pingutust, kuid oli huvitav, pakkudes värskeid ideid ja lähenemisnurki. Ka sai kaasõppijatega kogemusi vahetada.

Programmi korratakse järgmisel õppeaastal.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Tallinna ülikool õpetas õpetajatele matemaatikat”

  1. Leonid Aug ütleb:

    8 klassi oli vähe. 15 aastane ei suuda eriala valida. 9 klassi on
    parem aga ei anna põhikooli kõigile õpetajatele vajalikku koormust.
    Universaalne paljusid aineid hästi õpetav õpetaja on haruldus.
    Lahenduseks võiks olla 10 klassiline põhikool.

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!