Masaryki ülikooli uus Eesti lektor: Euroopa südamesse eesti keelt õpetama

3. juuni 2016 Eesti Instituut - Kommenteeri artiklit
Inga Jasmine Isabel Adamson.

Inga Jasmine Isabel Adamson.

Tšehhi Vabariigis Brno Masaryki ülikoolis õpivad tudengid eesti keelt, kuulavad loenguid Eesti maast ja kirjandusest. Uuest õppeaastast hakkab neid õpetama Inga Jasmine Isabel Adamson, kes valiti ülikooli uueks Eesti lektoriks.
Inga Adamson on haridusvaldkonnas töötanud aastaid. 2011–2014  oli ta eesti keele ja kultuuri lektor Pekingi välisõpingute ülikoolis, eesti keelt ja kirjandust on ta õpetanud eri vanuses ja rahvusest õpilastele.
Esimese lektorina suundus 2009. aastal Brnosse Linda Püssa. Temalt võttis teatepulga üle Anni Tammemägi. Eestist tulnud lektorite kõrval annab Eesti-teemalisi kursusi ka kohalik õppejõud Petra Hebedová. Masaryki ülikoolis õpetatakse eesti keelt baltistika osakonnas, kus saab lisaks soome, leedu, läti ja eesti keelele õppida ka näiteks jaapani keelt.
Anni Tammemägi on Õpetajate Lehes kirjeldanud lektoritööd Masaryki Ülikoolis ja elu Brnos. Loe siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!