Sisekaitseakadeemia paneb akadeemia rändama

8. juuni 2016 Sisekaitseakadeemia - Kommenteeri artiklit

 8.–10. juunini toimub sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis esimene „Rändava akadeemia” laager, kus osalevad  30 Jõgevamaa gümnaasiumi ja viis Sindi gümnaasiumi õpilast. Projekt „Rändav akadeemia” on sisekaitseakadeemia uus algatus, tavapärasest sisekaitseõppe laagrst erineb nii selle kestus kui ka sisu.

„Rändava akadeemia” eesmärk on tutvustada politseinike ja päästjate tegevust noortepäraselt – seda nii loengute, praktilise tegevuse kui ka võistlusmängude kaudu. Laagri läbiviimisse kaasatakse pääste- ja politseiametnikke ning  kasutatakse ka politsei- ja päästetehnikat.

Sisekaitseakadeemia nõunik Priit Männiku sõnul peaks uus algatus toetama noorte inimeste kodanikukasvatust ja äratama nendes huvi liitumiseks vabatahtlike ühendustega. „Kindlasti ei saa me eeldada, et igast laagris käinud õpilasest võiks tulevikus saada Sisekaitseakadeemia kadett ja hiljem päästja, politseinik või muu sisejulgeoleku valdkonna töötaja,” sõnas Männik. „Küll aga oleme loonud eeldused noorte teadlikuks ja aktiivseks kaasamiseks vabatahtlike võrgustikes.”

Kolm laagripäeva on sisustatud põnevate politseiliste tegevustega. Külastatakse Lääne prefektuuri, Lääne päästekeskust ning häirekeskuse Lääne keskust. Laagri kavast võib välja lugeda mitmeid keerulise nimetusega väljendeid – näiteks daktüloskopeerimine, signaleetfoto, praktiline fotografeerimine – seda kõike laagris osalejad kuulevad ja saavad ise katsetada. Teisel laagripäeval minnakse koos Pärnusse, et lahendada ohuhinnangulisi ülesandeid linnas. Tagasi laagris, tehakse nähtust-kuuldust ettekanded ning esitletakse neid kaasvõistlejatele. Viimasel päeval lavastatakse kolledži õppepolügoonil peretüli, mille lahenduskäigu peavad õpilased ise välja mõtlema ja lahendamist ka juhtima.

Akadeemiale omaselt on olulisel kohal kehaline aktiivsus. Kavas on hommikuvõimlemine, hommikujooks, akadeemiasse vastuvõtukatsetele vastavad harjutused, enesekaitse ja rivisammu õpetus.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!