Tallinna Merekalda kool ühineb Tallinna Kuristiku gümnaasiumiga

15. juuni 2016 Tallinna haridusamet - Kommenteeri artiklit

Tallinna Merekalda kooli õppetöö toimub 2016/2017. õppeaasta esimesel veerandil praeguses hoones, alates teisest veerandist jätkab kool Tallinna Kuristiku gümnaasiumi hoones. 2017. aasta septembrist liidab Tallinna linnavalitsus Merekalda kooli juriidiliselt Tallinna Kuristiku gümnaasiumiga.

Kahe kooli reorganiseerimist puudutav koosolek lapsevanematele toimub täna, 15. juunil kell 18 Tallinna Merekalda koolis. Koosolekul osalevad Tallinna Merekalda kooli hoolekogu esimees Mati Talvik ja Tallinna Kuristiku gümnaasiumi direktor Raino Liblik.

„Tallinna Merekalda kooli õpilaste arv on viimastel aastatel olnud pidevas languses, tänase päeva seisuga on õpilasi koolis 325, kui veel kolm aastat tagasi oli see number 425 ning viie aasta eest 484” ütles Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. „Riigieelarveline toetus koolile sõltub õpilaste arvust ning väheneva õpilaskonnaga ei saa õpetajatele tagada korralikku koormust ja palka. Koolihoone vajab põhjalikku renoveerimist, mööbel on amortiseerunud. Nende asjaolude koosmõju põhjustab antava hariduse kvaliteedi languse. Oleme pikalt kaalunud koos linnavalitsuse, kooli juhtkonna ning hoolekoguga eri variante, kuid praegu on see nii õpilaste kui ka õpetajate jaoks parim lahendus – senisel kujul ei ole kool enam jätkusuutlik.”

2016. aasta sügisel esimesse klassi astuvatele lastele, kellele on elukohajärgseks kooliks määratud Merekalda kool, võimaldatakse vanemate soovil koolikoht Tallinna Kuristiku gümnaasiumis või mõnes teises, kodule lähemal asuvas Lasnamäe koolis. Teistele klassidele on tagatud õppekohad Kuristiku gümnaasiumis. Samuti on vanematel võimalik valida mõni teine kool Tallinnas, kus on vabu õppekohti. Lähimad koolid Merekalda koolile on Tallinna Kuristiku gümnaasium, Pirita majandusgümnaasium ja Tallinna Laagna gümnaasium.

Kõigile rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavatele lastele on tagatud koolikoht ühes Tallinna munitsipaalkoolis. Tallinna haridusamet määrab elukohajärgse kooli, arvestades esmajärjekorras õpilase elukoha lähedust koolile ja ühe pere laste õppimist samas koolis. Võimalusel arvestatakse vanemate soove. Kui määratud kool lapsevanematele ei sobi, on neil võimalik pärast 10. juunit valida mõni teine kool, kus on vabu kohti.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!