Muinsuskaitseamet tähistab 23. sünnipäeva seminari ja tunnustusüritusega

13. okt. 2016 Muinsuskaitseamet - Kommenteeri artiklit
Elmar Kitse sgrafiito "Kolm neidu".

Elmar Kitse sgrafiito “Kolm neidu”.

Homme, 14. oktoobril algusega kell 15 toimub Niguliste muuseumis (Niguliste 3) muinsuskaitseameti 23. sünnipäevaseminar „Kaitsmata pärand” ja pidulik tunnustusüritus headele koostööpartneritele ja kultuuripärandi hoidjatele.

Seekordne seminar keskendub kultuuripärandile, mis on veel kaitsmata, ja riikliku kaitse olemusele. Arutletakse teemadel, mis oleksid need objektid ja ajajärgud, mis vajavad seaduse alusel kaitset ning kuidas kaitsta kultuuripärandit, mis jääb väljapoole mälestiste nimekirja.

„Näeme hoonete puhul liiga tihti suhtumist, et kui ei ole seaduse alusel mälestis, siis järelikult võib lammutada. Nii hävitame kahjuks teadlikult oma ajalugu, rahvuslikku rikkust ning võimalusi mitmekesiseks elukeskkonnaks,” kommenteeris teemavalikut muinsuskaitseameti peadirektor Siim Raie.

Seminarile järgneval tunnustusüritusel tänab muinsuskaitseamet oma parimaid koostööpartnerid. Auhinnakarikad annab tunnustatavatele üle kultuuriminister Indrek Saar. Traditsiooniliselt antakse pidulikult üle ka elutöö preemia ja Agne Trummali nimeline noore muinsuskaitsja preemia.

Lisaks hästi restaureeritud mälestiste esiletoomisele tunnustab muinsuskaitseamet ka silmapaistvaid meistreid, kelle pühendunud töö on andnud kultuuripärandile ja pealtnäha väiksematele detailidele uue hingamise. Näiteks Olustvere mõisa külaliste salongi ahju restaureerimine ja tööd Saaremaa keskaegsetes kirikutes.

Vaata tunnustatavaid ja pilte tehtud töödest siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!