Sada ettevõtjat räägib nädala jooksul kooliõpilastele oma loo

3. okt. 2016 Eesti tööandjate keskliit - Kommenteeri artiklit

Esmaspäeval algava ettevõtlusnädala jooksul külastavad algatuse „Ettevõtlikkus kooli” raames koole üle Eesti kokku sada ettevõtjat ja tippjuhti, kes jagavad õpilastega oma lugu ja kutsuvad neid karjäärivalikuid tehes kaaluma ka varianti hakata ise tööandjaks.

Teisipäeval räägib Põlvamaa gümnaasiumis oma lugu start-up-ettevõtja, Funderbeami asutaja ja tegevjuht Kaidi Ruusalepp.

„Kui küsida noortelt, mida nad pärast kooli tegema hakata plaanivad, ei ole „Ma hakkan ettevõtjaks” just kõige sagedamini kuuldav vastus. Samas on ettevõtja tee üks põnevamaid ja riigi majanduse seisukohast pehmelt öeldes hädavajalik. Seega see vähene, mida meie, ettevõtjad, teha saame, on innustada. Ma olen ise Põlvast pärit ja muidugi ma valin oma kodukooli, kus lugu rääkida. Sest ei ole vahet, kust sa pärit oled – elus on kõik võimalik,” ütles Ruusalepp.

Eesti tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsare sõnul vajab Eesti ettevõtlikke inimesi ja parim võimalus noortesse sellist suhtumist süstida on rääkida isiklik lugu, kartmata tunnistada ka raskusi ja eksimusi.

„Kogenud ettevõtjate isiklik kogemus on väga väärtuslik. Selle jagamine laia ringi noortega mõjub loodetavasti inspireerivalt nii õpilastele kui ka ettevõtjaile endile. Ja kuigi kõigist ei saa ettevõtjaid – ei peagi saama –, siis ettevõtlik ellusuhtumine tuleb kasuks kogu elu jooksul,” ütles Tamsar.

Algatus toimub teist aastat ja koolide huvi ettevõtjatest külalislektorite vastu on väga suur, soovi oma õpilastele ettevõtjaid tutvustada avaldas üle saja kooli.

Osalejate nimekirja saab vaadata siit.

„Ettevõtlikkus kooli” toimub Eesti tööandjate keskliidu, teenusmajanduse koja, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse, SA Tuleviku Kool, Startup Estonia ja KredExi koostöös.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!