Tallinna kunstigümnaasium võtab kasutusele Björki algatusel välja töötatud rakendused

28. okt. 2016 Tallinna kunstigümnaasium - Kommenteeri artiklit
Mari-Liis Sults.

Mari-Liis Sults.

Tallinna kunstigümnaasium võitis Tallinna haridusameti konkursi „Digimõte 2016” projektiga „Loodusmustrid muusikas” ning hakkab põhikooli 3. astmes läbi viima uuenduslikku lõimitud õpet, mis ühendab muusika, tehnoloogia, loodusteadused ja inimeseõpetuse. Kool võtab Eestis esmakordselt üldhariduses kasutusele Islandi muusiku Björki eestvedamisel välja töötatud kümme rakendust, mis ühendavad muusika, looduse, tehnoloogia ning loovuse (BIOPHILIA).

Lisaks on planeeritud koostöös Energia avastuskeskusega välja töötada õpituba „Muusika ja füüsika”kõikidele koolidele. Õpituba avatakse külastajatele 1. veebruaril 2017.

Lõimitud aineõpetus on plaanis juurutada õppekavasse ja rakendada põhikooli kolmandas kooliastmes 1. septembrist 2017. Nordeni ehk Põhjamaade ministrite nõukogu Eesti esinduse kaudu soovib kool liituda Põhjamaade BIOPHILIA võrgustikuga.

„Tegemist on koostööprojektiga, kus meie rõõmuks ka meie partnerid ‒ Energia Avastuskeskus ja Põhjamaade ministrite nõukogu – potentsiaali nägid ja meid tegutsema innustasid. Nii sündiski digimõte, mis on eelkõige seotud meie eesmärgiga lõimida sisuliselt erinevaid ained, mitte teha seda ainult paberil,” ütles Tallinna kunstigümnaasiumi direktor Mari-Liis Sults.

BIOPHILIA kasutamise ja rakendamise eeldus on loobumine traditsioonilisest ainete lahus õpetamisest. BIOPHILIA eesmärk on arendada loovat mõtlemist loodusnähtuste, protsesside ja inimlike emotsioonide kaudu. Programmi arendamisel pandi suurt rõhku õppeprotsessile – õppimine võiks olla huvitav ja mänguline.

BIOHPILIAst ja Björki ideest saab lähemalt lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!