Hõimuklubi „Kalendri kaudu soome-ugri rahvaste juurde”

15. nov. 2016 Fenno-Ugria Asutus - Kommenteeri artiklit

Fenno-Ugria avab hõimuklubide sügishooaja vadjateemalise klubiõhtuga kolmapäeval, 16. novembril kell 17. Eesti Keele Instituudi III korruse saalis (Roosikrantsi 6).

Rahvaluuleteadlane Mall Hiiemäe räägib läänemeresoome rahvaste rahvakalendrite erinevustest ja sarnasustest. Keeleteadlane Heinike Heinsoo tutvustab 2017/2018. aasta vadja lugemik-kalendrit „Vad´d´da lukõmikko-päivezikko”, mis on tõeliselt omapärane ja suursugune teos. Folklorist Madis Arukask näitab ja kommenteerib dokumentaalfilmi „Vadja aabitsa lugu”.

Kohapeal on võimalik osta soodsalt ka Fenno-Ugria Asutuse 2017. aasta arhitektuuriteemalist hõimukalendrit ja tutvuda varasemate soome-ugri rahvaste kalendritega.

Fenno-Ugria hakkas korraldama klubiõhtuid, kus astuvad üles hõimurahvaste, nende kultuuride ja keeltega seotud inimesed, 2001. aastal.

Kõik huvilised on oodatud ja üritusest osavõtt on prii!
Hõimuklubisid korraldab MTÜ Fenno-Ugria Asutus koostöös Eesti Keele Instituudiga.
Korraldamist toetavad Tallinna kultuuriväärtuste amet, Eesti kultuurkapital ja HTM hõimurahvaste programm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!