Koolid saavad arvutite ostmiseks neli miljonit eurot

14. nov. 2016 Hariduse Infotehnoloogia SA - 1 Kommentaar

HITSA avas koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga 4 miljoni suuruse toetusmeetme põhikoolidele süle-, laua- ja tahvelarvutite soetamiseks. Toetusega aitab riik arendada õpetajate ja õpilaste digipädevusi ning toetab digikultuuri integreerimist õppeprotsessi. 

Toetus on mõeldud riigi-, era‐ ja munitsipaalkoolide pidajatele ning seda saab taotleda vastavalt põhikooliõpilaste arvule käesoleval õppeaastal. Taotlusvooru rahastab haridus- ja teadusministeerium ning koordineerib Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA).

Laua-, süle- ja tahvelarvutite soetamiseks on HITSA korraldanud ühishanke, mis kaasab 205 kohalikku omavalitsust, 36 erakoolipidajat ning ühe riigikoolipidaja. Lähtuvalt koolipidajate esitatud soovidest kujunes hanke kogumahuks 7 miljonit eurot, millest 4 miljonit on haridus- ja teadusministeeriumi sihtfinantseering. Koolipidajate omafinantseeringu nõue on vähemalt 15%. Lisaks meetme raames soetatule saab seadmeid osta või liisida ka omavahenditest.

Toetusi saab taotleda 31. maini 2017. Lisainfo toetuse tingimuste kohta HITSA kodulehel.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Koolid saavad arvutite ostmiseks neli miljonit eurot”

  1. Peep Leppik ütleb:

    Aga –
    ÕPETAJATE PALGA tõstmiseks me nii lihtsalt mõnd miljonit ei leia…
    Küll aga vidinate ostmiseks, millega õpilaste MÕTLEMISVÕIMET üha kärbime.
    Ilmselt on mõtlemisvõime langus jõudnud juba väga kõrgele!

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!