Minister Mailis Reps: Euroopa Liidu eesistumine on võimalus näidata Eesti tugevust

12. dets. 2016 HTM - Kommenteeri artiklit

Minister Mailis Reps kohtus täna Euroopa Komisjoni teadusuuringute ja innovatsiooni peadirektoraadi juhi Robert-Jan Smitsiga ja andis ülevaate Eesti eesistumise prioriteetidest ja tegevustest ning tutvustas Eesti teadusmaastikku.

„Euroopa Liidu eesistumine on Eesti jaoks uudne ülesanne ja suur vastutus, kuid samas ka suurepärane võimalus näidata enda võimekust ja tugevust,” ütles minister Mailis Reps. „Eesseisvaid sündmusi ja kohtumisi on tohutult, ainuüksi 28 liikmesriigi ministrite võõrustamine on suur väljakutse.”
Üks esimesi suuremaid sündmusi Eesti eesistumise ajal on Euroopa Liidu teadusministrite mitteametlik kohtumine, mis kava kohaselt toimub järgmise aasta 24. ja 25. juulil. Kohtumine Tallinnas on kaalukas, kuna on esimene, kus teadusministrid saavad arutada Euroopa Liidu teadus- ja arendustegevuse raamprogrammi „Horisont 2020” vahehindamist ning uue programmi tulevikku.

Teine olulisem teadusvaldkonna sündmus eesistumise ajal on konverents „Tippteadus ühiskonna hüvanguks”, mis toimub oktoobris.
Minister Reps märkis Eesti teadust tutvustades, et meie teadlaste head taset kinnitavad mitmed näitajad, eelkõige edukus välisrahastuse taotlemisel ning publitseerimisaktiivsus. Eesti teadlasi on saatnud edu rahvusvahelistes projektides ning raamprogrammi „Horisont 2020” taotlustes. Viimasel viiel aastal on Eestis kõrgel tasemel teaduspublikatsioonide arv miljoni elaniku kohta ületanud Euroopa Liidu keskmise.
Euroopa Komisjoni teadusuuringute ja innovatsiooni peadirektor Robert-Jan Smitsi Eesti visiit toimub komisjoni ettepanekul ning see on traditsiooniline külastus tulevasse eesistujariiki. Smits külastab ka Tallinna tehnikaülikooli ning innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!