Tartu ülikooli muuseum pälvis rekordarvu muuseumide aastaauhindade nominatsioone

7. dets. 2016 Tartu ülikooli muuseum - Kommenteeri artiklit

Kultuuriministeerium avalikustas sel nädalal käesoleva aasta muuseumide aastaauhindade nominendid, kelle on valinud kultuuriministeeriumi juures tegutseva muuseuminõukogu teemakomisjonid. Tartu ülikooli muuseum pälvis kümnest nominatsioonist seitse.

  • Aasta koguhoidja: Virge Lell – muuseumi avakogu “Kingitud hobuse suhu ei vaadata” loomine
  • Aasta muinsuskaitsja muuseumis: Maris Meus – Tartu ülikooli kultuurivara projekti juhtimine
  • Aasta muuseumihariduse edendaja: Annika Pindis, Arle Puusepp, Mairo Rääsk – Hullu Teadlase II teaduskonverents “Muld kui kuld”
  • Aasta muuseumirott parima näituseprojekti eest: “Maailma mõõtmine”
  • Aasta teadusauhind ürituste kategoorias: üritustesari “Teeõhtu teadlasega”
  • Aasta teadusauhind trükiste kategoorias: “Unistuste Raadi – Liphartite kunstikogu Eestis” koostöös Eesti Rahva Muuseumiga
  • Turunduse MuuSa ehk aasta turundaja auhind: koostöö Tartu linnafestivalidega

Eesti muuseumide aastaauhinnad tunnustavad parimaid muuseumispetsialiste ning toovad esile muuseumitöö eri tahke, auhindu antakse välja kümnes kategoorias. Komisjonid tõstsid esile 29 nominenti 15 muuseumist. Kokku oli 83 taotlust ja kõige tihedam oli traditsiooniliselt konkurents näituste, hariduse ja trükiste kategooriates.

Laureaadid selguvad 27. jaanuaril 2017 toimuval muuseumide aastaauhindade galal Eesti Rahva Muuseumis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!