GAG-i uues õppehoones valmis näidisklass

21. apr. 2017 Powerhouse - Kommenteeri artiklit

Foto: Tiit Mõtus.

Gustav Adolfi gümnaasiumi renoveeritavas I ja II kooliastme õppehoones Kalamajas sai valmis esimene klassiruum, kus eile toimus näidistund.

GAG-i I ja II kooliastme õppehoones on 30 klassiruumi, igal klassil oma koduklass. Klassiruumis on igale õpilasele oma kapp, kus saab hoida lisaõpikuid, kunsti- ja tööõpetuse vahendeid, mis muudab õpilase koolikoti kergemaks. Kooli sisekujunduse kavandamisel on olulisteks märksõnadeks laste aktiivne liikumine, loovus ja õppimisrõõm. Lähtume põhimõttest, et õppida saab kõikjal ning uuest õppehoonest saab maja kui õpik. Kooli koridorides on jooksurajad, tegevusalad ja istumisalad. Saab mängida, ronida ja rippuda. Näiteks on võimalus kolmandalt neljandale korrusele minna ronimisala kaudu tavalisi treppe kasutamata. Koridorides on õpialad grupitöödeks, eraldatud istumisalad ja puhkealad.

Kooli südameks on läbi viie korruse avatud astmestikuga aatrium, mis on ühtlasi einestamis -ja puhkeala. Vajadusel modelleeritakse see ümber aktuste- ja kontserdisaaliks.

Raamatukogu koolis eraldi ei ole, vaid kogu majas on koridoridesse paigaldatud avatud raamaturiiulid. Raamatukokku saavad täiendavat lugemismaterjali kaaslastega jagamiseks tuua kõik õpilased ja õpetajad, kellel kodus väärt raamatud riiulis seisavad. Aatriumi piirkonnas asuvad keeleklassid ning esimesel korrusel käsitöö- ja tööõpetuse klassid. Viimasele, viiendale korrusele tuleb inspireeriv ja hubane loovala, kus on ruumi kunstile, multimeediale, robootikale, arvutiklassile, muusikaklassidele, salvestamisruumile, õpilastele isetegevuseks ja rühmatöödeks. Õppehoone kahel katusel on avatud avarad puhke- ja õppealad, tähetorn ning seadmed ilmavaatluseks. Koolihoov sisustatakse nii, et õpilastel on põnevad võimalused vahetundide aktiivseks veetmiseks õues iga ilmaga, et tekitada lastes harjumust viibida värskes õhus ja tagada päevane liikumisnorm.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!