Tallinna tehnikaülikool ja Põhja-Eesti regionaalhaigla jätkavad meditsiinitehnoloogia uute suundade arendamist

19. apr. 2017 TTÜ Mektory - Kommenteeri artiklit

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) ja Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) sõlmisid koostöölepingu, mille eesmärk on uute meditsiinitehnoloogia suundade arendus ning teadus- ja arendustöö tulemuste rakendamine ravipraktikas.

Ühiselt arendatakse edasi tipptehnoloogiat ja uuenduslikke ravimeetodeid perekondliku hüperkolesteroleemia ehk „halva” kolesterooli pärilikult kõrge taseme kiireks diagnostikaks. Samuti integreeritakse TTÜ-s loodud radioloogia kõnetuvastussüsteem PERH-i radioloogia infosüsteemi ning täiustatakse paljusid hüpertriglütserideemia ehk levinuimate rasvhapete, triglütseriidide, veres kõrge taseme varase avastamise tehnoloogiaid.

Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo rõhutab, et järjest suuremat rolli klassikalise arstiteaduse kõrval omab meditsiinitehnoloogiate areng. „Tallinna tehnikaülikoolil on suurepärane võimalus koostöös Eesti suurima haiglaga panustada Eesti tervishoidu,” kinnitab rektor Aaviksoo.

„Koostöö Tallinna tehnikaülikooliga on olnud pikaajaline ja viljakas. Meil on hea meel, et selline mõlemapoolselt väärtuslik koostöö jätkub konkreetsete projektidega ja selgete eesmärkide suunas,” ütles regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!