Tallinnas kogunevad digitaalse hariduse eestvedajad

23. mai 2017 Eesti üliõpilaskondade liit - Kommenteeri artiklit

Tallinnas toimub Elukestva Õppe Platvormi (Lifelong Learning Platform, LLLP) konverents teemal „Haridus digitaalses maailmas. Ebavõrdsuse vähendamine läbi elukestva õppe”. LLLP eesmärk on leida uuenduslikke vastuseid küsimustele digitaalse hariduse kohta.

Konverents leiab aset 30.05–01.06 õpitubade ja loengutega Tallinna ülikoolis ja Õpetajate Majas ning oodatud on kõik huvilised.

„Konverentsile on oodatud kõik, keda huvitab hariduse muutumine ja vajadus muutumisele tehnoloogiliselt arenenud maailmas. Hariduskonverentsil kõnelevad oma ala parimad professionaalid ning sündmuse eesmärk on pakkuda lahendusi põletavale küsimusele, kuidas vähendada haridusalast ebavõrdsust kasutades digitaalmaailma võimalusi,” sõnab Eesti üliõpilaskondade liidu juhatuse aseesiisik Katrina Koppel.

Digitaliseerumine on üha kasvavas trendis ning see mõjutab meie igat eluvaldkonda. „Tehnoloogia kiire areng paneb meid haridusvõimalusi laiendama, et kaasata võimalikult palju inimesi läbi paindliku ja uuendusliku mõtlemise, mis toetab elukestva õppe eesmärki. Ainult pikaaegne terviklik visioon kindlustab hõlpsa ligipääsu digitaalsele haridusele,” arvab Katrina Koppel.

Tudengiorganisatsiooni aseesiisiku sõnul on Tallinn tehnoloogia arengu sümbol, e-riigi ja digitaalmaailma kodu, mistõttu on konverentsi toimumine just Tallinnas igati sümboolne valik. „Kiires arengutempos näeme vaeva, et aru saada digitaliseerumise ulatusest ja paljud meist ei ole täielikult valmis mõistma, et tehnoloogia on inimeseste oskustest arengult kaugel ees. Kuidas end selles võistluses masinatega järje peal hoida ja luua endale piiramatuid võimalusi enesearenguks on küsimused, millele leiab vastused osaledes LLLP selleaastasel konverentsil,” sõnab Koppel.

Kutsume üles osalema konverentsil „Haridus digitaalses maailmas: ebavõrdsuse vähendamine läbi elukestva õppe”. Sündmuse kohta leiab täpsemat informatsiooni SIIT.

Elukestva Õppe Platvorm (LLLP) on katuseorganisatsioon, mis ühendab 40 aktiivselt hariduse ja koolituse valdkonnas tegutsevat organisatsiooni Euroopas esindades seeläbi rohkem kui 50 000 haridusasutust ning hõlmates nii täiskoormust, osakoormust kui ka kaugõpet.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!