Konverents „Liikuma kutsuv kool” pakub haridusjuhtidele käed-külge-lahendusi

8. nov. 2017 - Kommenteeri artiklit

24. novembril korraldab TÜ Liikumislabor Tartus konverentsi „Liikuma kutsuv kool”, mille fookuses on Eesti kooliõpilaste vähene liikumisaktiivsus ja seda lahendav pilootprogramm „Liikuma kutsuv kool”. Interaktiivsel konverentsil seotakse kümne programmi katsetava põhikooli kogemused ideetubade, liikumisvahendeid tutvustava messi ning teadusuuringute tulemustega, et pakkuda lahendusi ja võrgustikuvõimalust ligi sajale haridusjuhile Eesti koolidest ja KOV-idest.

TÜ Liikumislabori korraldatav liikumisfoorum toimub juba viiendat korda, sel korral konverentsina, mis keskendub 2016. aastal kümne põhikooliga katsetanud programmile „Liikuma kutsuv kool”. Eesti koolide ja KOV-ide haridusjuhte, samuti riigiasutuste ja vabaühenduste esindajaid koondava konverentsi kava keskendub eri tüüpi koolide õpilaste liikumist soodustavate lahenduste leidmisele.

Päeva esimeses, ettekannete pooles tutvustatakse laste liikumise suurendamise hüvesid ning võimalusi seda ainetundidesse, vahetundidesse ja kooliteele lisada. Päeva teises, käed-külge-pooles toimuvad liikuma kutsuvate koolide esitlus-, kogemus- ja ideetoad liikumise ja õppimise ühendamiseks. Praktilisi kogemusi ja soovitusi tantsu- ja õuevahetundide kasutuselevõtmisel, koolipäeva struktuuri muutmisel jm jagavad nii eksperdid kui ka pilootkoolide esindajad, kes on kahe aasta jooksul taganud oma õpilastele paremad liikumisvõimalused, vähesema istumisaja ja õppimist soodustava koolikeskkonna. Koostöö aspekti koolikultuuri muutustes tutvustab koolijuht Pekka Paappanen Soomest. Lõunapausi ajal toimub konverentsikeskuse ruumides mess „Liikuv koolipäev”.

Programmi eestvedaja ja liikumislabori juhataja Merike Kull selgitab konverentsi korraldamise eesmärke: „Tahaksime, et Eesti koolid õpiksid väärtustama liikumisaktiivsuse rolli hariduslike eesmärkide saavutamisel ning rakendama liikuma kutsuvate koolide põhimõtteid. Konverentsiga näitame, et igast koolist võib saada liikuma kutsuv kool.”

Liikumislabor on Tartu ülikooli füsioteraapia ja sporditeaduste instituudi üksus, mis tegeleb teaduspõhiste sekkumisprogrammide väljatöötamise ja rakendamisega, millega suurendada Eesti elanike liikumisaktiivsust.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!