PÖFF-ile koolitundi

10. nov. 2017 Sirje Pärismaa toimetaja - 1 Kommentaar

Kaader filmist „Toidu evolutsioon.”

 

Teist aastat pakub Pimedate Ööde filmifestival (PÖFF) koostöös Eesti teadusagentuuriga teadusfilmide eriprogrammi „Teadus360”.

Tallinna kesklinna kinodes näeb visuaalselt võimsaid dokumentaalfilme, mis aitavad kaasa maailma ja selle toimimise mõtestamisele.

Õpetajaile on teadusfilmid hea võimalus rikastada ainetunde ja tulla kinno koos õpilastega. Valikus on kuus filmi.

Näiteks sobib Voyageri kosmosemissioonist kõnelev „Kaugustes” füüsikatunnis vaatamiseks. „Saagu valgus” tutvustab teadlaste saavutusi puhta energia probleemide lahendamisel ning haakub füüsika ja keemia teemadega. Bioloogia- ja loodusõpetuse tundidesse soovitatakse ookeanide saastatuse teemalist filmi „Sinine”. „Toidu evolutsioon” võtab tasakaalukalt ja inimlikult kokku faktide ja pseudoteaduse toiduteemade puhul ning sobib vaadata nii bioloogia- kui ka kodanikuõpetuse tundides.

Teadusfilmide valikus on ka BBC 2017. aasta üks suuremaid dokumentaalfilme „Maa: üks imeline päev”, mida soovitatakse vaadata just suurelt ekraanilt. Film sobib nii bioloogia- kui ka loodusõpetuse tundi.

Teadusfilme näidatakse 17.–26. novembrini.

Vaata ka https://poff.ee/est/filmid/program=jferiprogrammteadus360


Hetkel ainult üks arvamus teemale “PÖFF-ile koolitundi”

 1. Karin Jaanson ütleb:

  Heameel on lisada, et seekord on esimest korda teadusfilmid ka Tartus:22.11.2017
  16:30 – 17:40: Tartu, Athena keskus
  Sinine/Blue: Enam kui 70% Maa pinnast on kaetud veega. Umbes 2% sellest veest on jää. Raske on ookeanide tähtsust planeedi seiukohast üle tähtsustada. Elu ilma veeta on võimatu
  29.11.2017: 17:30 – 18:54, Tartu, Cinamon
  Saagu valgus/Let There Be Light.
  Kõidele filmidele annavad lisaväärtust Eesti teadlased!

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!