Ühisakrobaatika Rakke koolis

12. dets. 2017 Janar Rückenberg Rakke kooli kehalise kasvatuse õpetaja - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 5. detsembril toimus Rakke koolis juba kolmandat korda iga-aastane võimlemisüritus „Ühisakrobaatika 2017”. Kooskäimine õnnestus ja tagajärgedega saame igati rahule jääda. Kui esimesel aastal (2015) osales 27 ja möödunud aastal 30 õpilast, siis sellel aastal juba 45.

Selle ürituse tekkimise üks põhjus on olnud soov pakkuda õpilastele väljundit, mille kaudu kehalise kasvatuse tundides harjutatud võimlemiselemente vaatemängulisemalt rakendada. Esimene ühisakrobaatika sündis 2015. aastal ideest, kui mõtlesin, kui mitu õpilast oleks võimalik samaaegselt tiritamme (seis pea ja käte toetusel) püsima saada.

2015. aasta teema oligi lihtsalt „Ühistiritamm”. Sealt edasi tekkis mõte proovida teha korraga paljude õpilastega kehalise kasvatuse tundides tehtavaid paarisharjutusi. Eelmisel aastal tegime temaatilise ühisakrobaatika „Vastandid loovad olemise”, milles kujutasime poiss/tüdruk akrobaatiliste paarisharjutuste abil elu toimimist vastandite harmoonia ja tasakaalu kaudu.

Selle aasta idee oli moodustada akrobaatilisi kujundeid, kus osaleb korraga võimalikult palju õpilasi. Plaanis on üritusega tulevikus jätkata, sest mõtteid on palju ja usun, et kokkusaamine meeldib ka lastele.

Toimunud üritusest on Rakke kooli kodulehel ka kokkuvõttev videomontaaž. Nagu öeldakse, on üks pilt väärt rohkem kui tuhat sõna. Suur aitäh kõikidele õpilastele, kes tulid kohale, et ürituse õnnestumisesse oma pingutusega panustada!

https://www.youtube.com/watch?v=npQ_AW5dOds

https://www.youtube.com/watch?v=FjoT9Knp9sk&t=4s


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!